Το κεφάλαιο cheating υπάρχει στη ζωή μας, είτε πρακτικά, είτε θεωρητικά. Η ιδέα του και μόνο έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της σχέσης αλλά και στην ηρεμία σου, αφού οι προβληματισμοί για το μέλλον αρχίζουν να σε βασανίζουν την ίδια στιγμή που η εμπιστοσύνη κλονίζεται.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017 και δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior αποκάλυψε πως υπάρχει ένα χαρακτηριστικό, το οποίο εάν το άλλο σου μισό κουβαλάει στις πλάτες του έφτασε η στιγμή να ξεκινήσεις να υποψιάζεσαι…

Ανάμεσα σε 484 ενήλικες, όσοι είχαν απατήσει στο παρελθόν αποδείχθηκαν να έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να το ξανακάνουν στο μέλλον, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν παραμείνει πιστοί. Με άλλα λόγια, όσοι έχουν ενδώσει σε αυτήν την απαγορευμένη πράξη, τείνουν να το κάνουν ξανά στο μέλλον είτε βρίσκονται σε σχέση με την ίδια, είτε με νέα σύντροφο.

Πώς, όμως, θα είσαι σίγουρη για το παρελθόν του;

Προφανώς αυτό προϋποθέτει να χτίσεις μια σχέση ειλικρίνειας, δίχως να δείχνεις ότι σοκάρεσαι κάθε φορά που ακούς για κάποια εμπειρία, η οποία μπορεί να σε κάνει να νιώθεις έξω από τα νερά σου, με αποτέλεσμα να τον κάνεις να κλειδώνεται στο καβούκι του, ώστε να μη σε τρομάξει, ή και να μη σε χάσει.

Το χαρακτηριστικό που «προδίδει» ότι ο σύντροφός σου είναι πολύ πιθανό να σε απατήσει

Βέβαια, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όπως και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Άλλωστε, αυτή είναι και η μαγεία αυτού του κόσμου. Οπότε, μείνε μακριά από την εμμονή, έχοντας, όμως, παράλληλα τα μάτια σου δεκατέσσερα.