Το κεφάλαιο «νύχια» αποτελεί το πρώτο από τον κόσμο της ομορφιάς στο οποίο ενδίδεις στα πρώιμα εφηβικά χρόνια.

Η αυτοπεποίθηση τονώνεται, η αίσθηση της περιποίησης αυξάνεται κατακόρυφα και η ευκολία στην χρήση των μανό το καθιστούν ως την πιο άμεση μορφή λάμψης πάνω μας.

Κι όμως, τι κι αν δε μπορούμε να πετύχουμε κάθε σχεδιάκι ή κάθε αποτέλεσμα που μας κλείνει το μάτι στα social media, με λίγη προσοχή όλες καταφέρνουμε εν τέλη να πετύχουμε ένα τίμιο mani και, την ίδια στιγμή, σε όλες έχει τύχει, κυρίως, λόγω έλλειψης χρόνου, να πρέπει να εμπιστευτούμε τα ίδια μας τα χέρια…

Αυτήν την κίνηση πρέπει να αποφύγεις πριν βάψεις τα νύχια σου

Ωστόσο, αυτό που παρατηρούμε ως κύριο παράπονο, το οποίο δεν αργεί να γεννηθεί, είναι το γεγονός ότι το χρώμα πολύ σύντομα θολώνει και οι άκρες αρχίζουν να ξεφτίζουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια κίνηση την οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε πριν από τη βαφή κι αυτή ονομάζεται «ενυδάτωση». Με άλλα λόγια, πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε ολοκληρωμένο manicure πριν το χρώμα και κυρίως να εφαρμόζουμε οποιασδήποτε μορφή κρέμας ή λαδιού προκειμένου να ενυδατώσουμε νύχια και πετσάκια.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερη η επιλογή ενός ξηρού manicure, ενώ την ενυδάτωση μπορείς να την προσφέρεις απλόχερα στα άκρα σου μόλις εκείνα έχουν στεγνώσει καλά.