«Απ’ όλες τις ημέρες, η Κυριακή μ’ αρέσει», λέει το παιδικό άσμα, και γιατί όχι; Πρόκειται για την απόλυτη ημέρα ξεκούρασης (στις περισσότερες περιπτώσεις), στην οποία ακόμα κι αν χρειαστεί να εργαστείς, αν ανατρέξεις λίγο στα παιδικά χρόνια θα θυμηθείς τα οικογενειακά τραπέζια, τις αγαπημένες συνταγές της μανούλας ή της γιαγιάς αλλά και το lazy mood, στο οποίο αφήνεσαι απολαυστικά.

Αυτή τη φορά πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, δώσε προσοχή στην παρακάτω συνταγή και καλωσόρισε ένα ολοκαίνουργιο πιάτο στο τραπέζι σου, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Φυσικά, από την εξαιρετική συνταγή δε θα μπορούσε να λείπει ο παράγοντας «ευκολία» αλλά και ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας, αφού ο φούρνος θα… «καθαρίσει» για εσένα και θα σου χαρίσει ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου.

Πιάσε χαρτί και μολύβι.

Θα χρειαστείς

  • 5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε δυο επιμέρους φλατ και λεπτά κομμάτια
  • κίτρινο τυρί
  • μπέικον
  • 2 αυγά
  • θρυμματισμένη φρυγανιά
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο

Eκτέλεση

Παίρνουμε τις λεπτές φέτες κοτόπουλου, τις αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο δεντρολίβανο, ενώ, έπειτα, τις γεμίζουμε με οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας (προτίμησε να είναι σε κομμάτι για να μην τρέξει πολύ καθώς θα λιώνει).

Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολ τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και τη φρυγανιά, κλείνουμε σαν ρολά τα κομμάτια κοτόπουλου και τα βουτάμε πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι κι ύστερα στη φρυγανιά.

Τέλος, τυλίγουμε τα ρολά με 1-2 λεπτές φέτες μπέικον και τα αφήνουμε στο φούρνο για 30 – 40 λεπτά στους 180°C.

Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!