Ο κόσμος των σχέσεων αποτελεί αντικείμενο στο οποίο όλοι έχουν την εντύπωση ότι έχουν ολοκληρώσει μια μορφή μεταπτυχιακών σπουδών, χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ως experts στο είδος.

Όχι άδικα, καθώς αν αναλογιστείς την κάθε προσωπική εμπειρία η οποία σε οπλίζει με ποικίλα skills για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις, αρκεί για την πιο υποκειμενική οπτική που θα μπορούσες να καταλήξεις.

Ωστόσο, όσο κι αν θεωρείσαι ο γκουρού των σχέσεων ή αν διαθέτεις παρατσούκλι «σχεσάκιας», στο ερώτημα ποια είναι η πιο καταστροφική συνήθεια των ζευγαριών, σίγουρα θα απαντήσεις λάθος.

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη αποδείχθηκε πως τα on-offs σε μια σχέση είναι η κίνηση την οποία θα πρέπει να αποφύγεις δια ροπάλου αν θέλεις αυτή να έχει μέλλον.

Έρευνα αποκαλύπτει την πιο καταστροφική συνήθεια για μία σχέση

Πρόκειται για μια μορφή παγίδας, που μπορεί μετά από έναν σκληρό χωρισμό να σου χαρίσει μια ανάσα ανακούφισης και ένα χαμόγελο στο ζαρωμένο πρόσωπό σου, ωστόσο, αυτά θα είναι  παροδικά καθώς οι αρνητικές σκέψεις του παρελθόντος, οι δύσκολες στιγμές αλλά και η αβεβαιότητα θα έχουν αποτυπώσει το στίγμα τους σαν στάμπα στην καινούργια αρχή.

Με άλλα λόγια, το γυαλί όταν ραγίζει την πρώτη φορά και έπειτα… συνεχίζει να σπάει συνεχώς -διότι δε μιλάμε για ένα μόνο πισωγύρισμα- στο τέλος θα αφήσει πίσω του θρύψαλα, των οποίων κανείς δε θα μπορέσει να μαζέψει όλα τα κομμάτια, αφού κάποιο θα έχει, σίγουρα, χαθεί…

Σα να λέμε, λοιπόν, όλα ή τίποτα. Ή χώρισε και προχώρα ή μείνει και προσπάθησε να σώσεις ό,τι σώζεται χωρίς να επιλέγεις να… μπαινοβγαίνεις στη σχέση αυτή.