Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως έχεις υψηλότερο IQ από τον μέσο όρο; Αν ανήκεις στην κατηγορία γυναικών, που το θέμα της ευφυΐας τις απασχολεί ιδιαίτερα, αυτή η έρευνα σε αφορά.

Μια νέα μελέτη αναφέρει πως η σταθερότητα στην επεξεργασία νέων πληροφοριών, προδίδει καλύτερα νευρικά αποτελέσματα.

Τι σημαίνει αυτό; Με δύο λόγια, τα άτομα με υψηλότερο βαθμό ευφυΐας, έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται πιο εύκολα σε αυτό που κάνουν.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, πήραν μέρος 281 άτομα, τα οποία πρώτα είχαν υποβληθεί σε τεστ IQ και ακτινογραφίες του εγκεφάλου. Μελετώντας και τα δύο, οι ειδικοί κατέληξαν πως η ευφυΐα συνδέεται σημαντικά με την προσοχή και τη συγκέντρωση.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wuzburg και συγγραφέας της έρευνας, Kirsten Hilger, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«H μελέτη των κροταφικών δυναμικών των δικτύων του ανθρώπινου εγκέφαλου με χρήση fMRI, είναι κάτι καινούργιο στον ερευνητικό τομέα. Το πιο σταθερό κροταφικό δίκτυο στα πιο ευφυή άτομα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προστατευτικός μηχανισμός του εγκεφάλου ενάντια σε δυσπροσάρμοστες καταστάσεις του δικτύου, στις οποίες το βασικό δίκτυο αποσυνδέεται και εμποδίζεται η επικοινωνία (μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου)».

Από την άλλη, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πεποίθηση που επικρατεί πως οι αφηρημένοι άνθρωποι, συνηθίζουν να σκοράρουν πιο υψηλά στα iq τεστ…