Αν σε ρωτούσε κανείς ποια είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά στοιχεία στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, σίγουρα ένα από αυτά θα ήταν η υπομονή.

Πρόκειται για μια αρετή η οποία μαρτυρά πολλά για το άτομο που έχεις απέναντί σου και αποτελεί προτέρημα τόσο για τη φιλία όσο και για κάθε είδους σχέση ως προς την ανάπτυξη αλλά και το bonding της.

Η ηρεμία, η απουσία πίεσης αλλά και οι αργοί ρυθμοί που πολλές φορές μπορούν να προκύψουν ως απόρροια της υπομονής αφήνουν περιθώρια αναπνοής, ενώ σε βοηθούν να μη σκοντάφτεις συνεχώς διότι δε βιάζεσαι.

Υπάρχει ένα ζώδιο, στο οποίο η δεξαμενή της υπομονής είναι συνεχώς γεμάτη και ό,τι κι αν του κάνεις εκείνο θα επιμείνει με χαμόγελο και δε θα το βάλει αμέσως στα πόδια.

Ποιο είναι αυτό;

Τα Καρκινάκια, τα οποία είναι γνωστά για την ευαισθησία αλλά και την ενσυναίσθησή τους. Στη λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά τους πρόσθεσε και την υπομονή, η οποία δε λείπει ποτέ σε δύσκολες καταστάσεις. Με ψυχραιμία, η οποία επιφέρει μετέπειτα και ωριμότητα να διαχειριστείς δυσκολίες, ο Καρκίνος ξέρει καλά να ακούει πρώτα τον άλλον, αλλά και να μην προδικάζει.

Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπονται παρεξηγήσεις και τσακωμοί δίχως ουσία. Όσο για το κεφάλαιο «έρωτας», περιμένουν τον ιδανικό σύντροφο, όταν η κατάλληλη στιγμή έρθει, ενώ στην περίπτωση αναβίωσης παλιού έρωτα, με υπομονή θα τον φέρουν στα νερά τους υπό το χρόνο που θα χρειαστεί.

Παιδιά αυτός είναι ο Καρκίνος. Καρκινάκι, αυτά είναι είναι τα παιδιά…