Κανείς δεν τον γνωρίζει! Ο απίστευτος λόγος που τα ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτιο με τον αριθμό 420

Δεν πάει ο νους σου...
Κανείς δεν τον γνωρίζει! Ο απίστευτος λόγος που τα ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτιο με τον αριθμό 420
Unsplash

Έχεις βρεθεί ποτέ απέναντι από μια ταμπέλα με αναγραφόμενα δωμάτια στον 4ο όροφο ενός ξενοδοχείου κι έχεις παρατηρήσει να λείπει ένας αριθμός;

Ο λόγος για το δωμάτιο-φάντασμα με τον αριθμό 420. Κι όμως, η αρίθμηση σταματάει στο 419 και συνεχίζεται στο 421. Πρόκειται για ένα κενό, το οποίο αποτελεί απόρροια μιας συγκεκριμένης αιτίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, ο αριθμός 420 συμβολίζει την ημερομηνία 4/20, δηλαδή 20 Απριλίου, κατά την οποία γιορτάζετε κάθε χρόνο το κάπνισμα της μαριχουάνας. Επομένως, ένα δωμάτιο με το συγκεκριμένο αριθμό θεωρήθηκε πως θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης για τους… λάτρεις του είδους.

Μάλιστα, ανάμεσα στα ευτράπελα που έχουν συμβεί γύρω από τη συγκεκριμένη σύγχυση είναι το γεγονός ότι ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου η χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη, αναγκάστηκε να γράψει τον αριθμό 420 πάνω στην πόρτα του συγκεκριμένου δωματίου, καθώς τα ταμπελάκια «ξεριζώνονταν» συχνά από πελάτες, οι οποίοι τα έπαιρναν ως αναμνηστικό καθώς έφευγαν.

Στο ίδιο mood, άλλο ένα ξενοδοχείο ενώ διατηρούσε δωμάτιο #420 πήρε την απόφαση να το σφραγίσει εντελώς ώστε να μην χρησιμοποιείται ο χώρος καθόλου.

Υπερβολικό ή μη, πίσω από κάθε παράξενο ερωτηματικό υπάρχει και μια εξήγηση στην οποία είτε συμφωνείς, είτε όχι, οδηγεί σε αποφάσεις οι οποίες καθιερώνονται και εξαπλώνονται ραγδαία ανά τις χώρες.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, θα είσαι διαβασμένη και θα ξέρεις το γιατί…