Ζουμερό σουφλέ με πολλά τυριά για το γιορτινό τραπέζι

Ό,τι πρέπει για τις ημέρες που έρχονται.
Ζουμερό σουφλέ με πολλά τυριά για το γιορτινό τραπέζι
Pixabay

Αν ψάχνεις το φαγητό εκείνο που θα συμπληρώσει το εορταστικό μενού και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, σου έχουμε τη λύση.

Σουφλέ έχεις δοκιμάσει σίγουρα πολλά, αυτό όμως που θα φτιάξουμε μαζί σήμερα είναι το πιο ζουμερό, τυρένιο και εορταστικό!

Σήμερα φτιάχνουμε μαζί σουφλέ τυριών – κόλαση.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 100 γραμμάρια  τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Σε δυο μπολ χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα τελευταία καλά μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά για να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε στο αλεύρι το γάλα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τελευταίο υλικό που προσθέτουμε είναι η μαρέγκα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τοποθετούμε σε πυρέξ το μείγμα, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα και το σουφλέ μας είναι έτοιμο.