Σπιτικά και πεντανόστιμα onion rings σε μόλις 15 λεπτά

Μείνε για λίγο μακριά από την κατάψυξη.
Σπιτικά και πεντανόστιμα onion rings σε μόλις 15 λεπτά
Unsplash

Μια από τις πλέον αγαπημένες επιλογές σε sides ή ορεκτικά παγκοσμίως αποτελούν τα onion rings, τα οποία μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν παρέα με το burger τους και όχι μόνο.

Αυτή η ξενόφερτη μόδα φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και στα ελληνικά πιάτα, τόσο λόγω της γεύσης, όσο και λόγω της διαφορετικότητας που φέρνει στον ουρανίσκο μας.

Η συνηθέστερη μορφή τους είναι εκείνη που την αγοράζουμε έτοιμη και μαγειρεμένη από το take away point μας, ή το καταψυγμένο σακουλάκι που περιέχει μεγάλη ποσότητα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και μπορούμε εύκολα να το προμηθευτούμε από το super market της γειτονιάς.

Ιδανική επιλογή για το γιορτινό τραπέζι αλλά και τις απογευματινές λιγούρες, τα δαχτυλίδια αυτά μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι, κερδίζοντας σε γεύση, ποιότητα αλλά και δημιουργικότητα.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι η παρακάτω συνταγή!

Υλικά

  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα θρυμματισμένες φρυγανιές
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετούμε σε ξεχωριστά μπολ το αλεύρι και τα αυγά.

Καθαρίζουμε καλά τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες, τις οποίες τις ανοίγουμε και τις ξεχωρίζουμε προσεκτικά. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ηλιέλαιο και μόλις εκείνο ζεσταθεί παίρνουμε μια ροδέλα κρεμμυδιού, τη βουτάμε στο το αυγό, έπειτα στο αλεύρι και τέλος στη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για τρία λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και όταν τα αφαιρέσουμε τα ακουμπάμε σε ένα σκεύος που έχουμε καλύψει με χαρτοπετσέτες ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κρεμμύδι μας.

Η τραγανή αίσθηση θα σε εθίσει!