Τα φρύδια αποτελούν την κορνίζα των ματιών μας, η οποία οριοθετεί το βλέμμα σε ένα ομοιόμορφο πλαίσιο και καθορίζει την αγριότητα της έντασής του, η οποία περνάει 100% από το χέρι μας.

Πρόκειται για τη διαδικασία καθαρισμού και σχήματος του φρυδιού το οποίο, φυσικά, είναι διαφορετικό σε κάθε γυναίκα. Αρχικά, κάθε πρόσωπο έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, επομένως η ίδια πράξη θα πάρει ποικίλες μορφές ανάλογα με τη γυναίκα.

Ωστόσο, είτε η προτίμηση γέρνει προς το παχύ, είτε προς το λεπτό φρύδι, η στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με το τσιμπιδάκι για πολλές φέρνει μαζί της πόνο, ενόχληση και ερεθισμό.

Τι κάνουμε λάθος;

Μια συνήθεια στην οποία συχνά πέφτουμε μέσα στην παγίδα της είναι το να καθυστερούμε να βγάζουμε τα φρύδια μας.

Όταν δεν αφαιρούμε τις τρίχες τη στιγμή που πρέπει, δίνουμε… αέρα στο μήκος τους, ενώ η ρίζα γίνεται ακόμα πιο δυνατή, με αποτέλεσμα όταν τελικά μπαίνουμε στη διαδικασία της αποτρίχωσης, να αυξάνεται ο πόνος αλλά και να παρατηρείται έντονη ερυθρότητα, φαγούρα και σε ορισμένες περιπτώσεις ελαφριά αιμορραγία σε σημεία.

Το τεράστιο λάθος που πρέπει να αποφύγεις για να μην ξαναπονέσεις όταν βγάζεις τα φρύδια σου

Η καλύτερη τακτική θέλει να φροντίζουμε συστηματικά την περιοχή, αφαιρώντας όσες τρίχες μας χαλάνε τον όμορφο καμβά μας μόλις εκείνες ξεπροβάλλουν δίχως να χάνουμε χρόνο.