Οι γιορτινές ημέρες είναι μια ανάσα μακριά μας και μαζί τους φέρνουν και εκείνες οι παρεΐστικες νύχτες με φίλους στο σπίτι.

Τι πιο ωραίο από το να κεράσεις το σπιτικό festive ποτό που θα συνοδεύσει τις υπέροχες αυτές εορταστικές βραδιές;

Σήμερα φτιάχνουμε μαζί λευκό κρασί με μπράντι και αχλάδι, για να απογειωθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου!

Υλικά

  • 1 μπουκάλι  λευκό κρασί (ξηρό)
  • 1 κομματάκι γλυκάνισο
  • 1/2 φέτες φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες πράσινο κάρδαμο
    2 γαρύφαλλα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/4 της κούπας μπράντι
  • 1 αχλάδι
Zεστό κρασί με αχλάδι και μπράντι για τις κρύες χριστουγεννιάτικες νύχτες που έρχονται

Unsplash

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρασί σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γλυκάνισο, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο και το μέλι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρασί για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα και μακριά από το ζεστό μάτι. Δοκιμάζουμε το κρασί και αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο μέλι. Ανάβουμε πάλι τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει ατμούς και στη συνέχεια σβήνουμε και προσθέτουμε το μπράντι.

Ιδανικά σερβίρουμε σε κούπες!