Βραβείο από την PETA για τον Karl Lagerfeld | Εντυπωσίασε η τσάντα από δέρμα κάκτου

Πρόκειται για μία πανέξυπνη κίνηση, η οποία βραβεύθηκε από την PETA.
Βραβείο από την PETA για τον Karl Lagerfeld | Εντυπωσίασε η τσάντα από δέρμα κάκτου
Karl Lagerfeld

O οίκος μόδας Karl Lagerfeld, απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Δημιουργίας Σχεδιαστή, για την ειδική έκδοση K/Kushion Bag, η οποία είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από δέρμα κάκτου.

Η  συλλογή κυκλοφόρησε ως μέρος της capsule κολεξιόν Karl Lagerfeld x Amber Valletta και ως πρώτο στόχο είχε να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η Amber Valletta είναι η πρέσβειρα βιωσιμότητας του οίκου και οραματίστρια της συγκεκριμένης πράξης.

«Αυτό το βραβείο είναι τιμή και αποδεικνύει ότι τα στιλ με περιβαλλοντική συνείδηση μπορούν να είναι εξίσου σικάτα και μοντέρνα». είπε η Amber Valletta. «Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να καταγράφουμε σημαντική πρόοδο από αυτή την άποψη μέσω της πρωτοτυπίας, της εξελιγμένης σχεδίασης και της αληθινής καινοτομίας», κατέληξε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KARL LAGERFELD (@karllagerfeld)

Η τσάντα είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ έχει πάρει το χρώμα της από φυσικές χρωστικές ουσίες. Η σάρκα του κάκτου  δεν απαιτεί ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα ή ακόμη και άρδευση, αφού προήλθε από έναν αυτοφυή κάκτο με τρόπο που δεν βλάπτει το τοπικό περιβάλλον.

«Αυτό το βραβείο υπογραμμίζει το απίστευτο επίτευγμα που η Amber και η ομάδα μας μπόρεσαν να επιτύχουν με αυτήν τη συλλογή. Η πρωταρχική επιτυχία της συλλογής, συμπεριλαμβανομένου αυτού του βραβείου, σημαίνει πολλά για το brand, καθώς συνεχίζουμε να ενθουσιάζουμε τους πελάτες μας με υπεύθυνα σχεδιασμένα ενδύματα και αξεσουάρ», δήλωσε ο Pier Riggy, διευθύνων σύμβουλος του οίκου Karl Lagerfeld.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KARL LAGERFELD (@karllagerfeld)

Από τον συγκεκριμένο οίκο αναμένεται να κυκλοφορήσει  το 2022, μία δεύτερη βιώσιμη συλλογή, που θα περιλαμβάνει ready to wear ρούχα και αξεσουάρ.