Μπορεί οι γιορτινές ημέρες να αποτελούν διαχρονικά την πιο αγαπησιάρικη και χουχουλιάρικη περίοδο του έτους, φαίνεται όμως πως για πολλά ζευγάρια σημάνουν το τέλος της σχέσης τους.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει αμερικανική έρευνα ψηφιακών στατιστικολόγων, οι οποίοι εξέτασαν δεδομένα από το Facebook, αναλύοντας χιλιάδες μηνύματα αναζητώντας σε αυτά σημάδια χωρισμού.

Οι ίδιοι, λοιπόν, κατέληξαν στην ημέρα – δηλητήριο κατά την οποία λαμβάνουν χώρα οι περισσότεροι χωρισμοί παγκοσμίως.

Ποια είναι αυτή; Η 11η Δεκεμβρίου!

Όπως αποδείχτηκε, στις 11 κάθε Δεκέμβρη, πολλά είναι τα ζευγάρια  -ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας- που αποφασίζουν να δώσουν τέλος στη σχέση τους, παρά το γεγονός πως το γιορτινό κλίμα και η όλη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων επηρεάζει θετικά τους περισσότερους ανθρώπους, είτε είναι single είτε σε σχέση.

Η συγκεκριμένη ημέρα, για πολλούς θα έπρεπε να καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Χωρισμού» καθώς «κουβαλά» τους περισσότερους χωρισμούς από ό,τι οποιαδήποτε άλλη μέρα του έτους.

Πλησιάζει η ημερομηνία-δηλητήριο! Αυτή τη μέρα του χρόνου χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια

Ποια είναι, όμως, η εξήγηση του φαινομένου;

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα σχέσεων Renne Sansky, πιθανότατα αυτό οφείλεται στον απολογισμό μας αλλά και τους νέους στόχους που θέτουμε λίγο πριν το φινάλε της χρονιάς. «Νομίζω ότι καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, τα ζευγάρια χωρίζουν επειδή υποθέτουν πως τα προβλήματα της σχέσης τους θα είχαν λυθεί μέχρι τώρα και φοβούνται ότι θα τα κουβαλήσουν μαζί τους στο νέο έτος», είπε χαρακτηριστικά.

Για θυμήσου, μήπως έχεις κι εσύ χωρίσει από κάποια σχέση σου τη συγκεκριμένη ημέρα;