Κλείσε τα μάτια σου και οριοθέτησε τις εικόνες σε χρονικό πλαίσιο. Ένα fast forward από χαμόγελο και δάκρυα. Η αιώρα των σκέψεων σε προσκαλεί στην ώρα της κρίσης αλλά και των αποφάσεων, όταν πετώντας ανάμεσα στα αφράτα όνειρά σου ανακαλύπτεις νέους τόπους για να φιλοξενήσεις την αισιόδοξη φιλοδοξία σου.

Τα τζάμια καίνε μέσα από τα, γεμάτα ζεστασιά, παράθυρα των σπιτιών, μα η θολούρα δεν αρκεί για να κρύψει τα συνεχώς κινούμενα λαμπιόνια. Εκείνα που δεν μπορείς ποτέ να φτάσεις, αλλά, αντίθετα, συγχρονίζεις τη διάθεσή σου στο ρυθμό και αφήνεσαι στη γιορτή που πασπαλίζει με χρυσόσκονη ευτυχίας την ψυχή.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν! Ήρθαν κι έφυγαν. Και μαζί τους πήραν το 2021. Όπως αρμόζει σε κάθε χωρισμό, μετά το μεγάλο αντίο ας διπλώσουμε σε ένα φάκελο τα πιο δυνατά γέλια, το πιο εκρηκτικό σκίρτημα αλλά και τα γυαλιστερά μάτια που καθρέφτισαν πάνω τους την πιο όμορφη επιθυμία.

Αφού το κλείσουμε στο σεντούκι της μνήμης μας και το κλειδώσουμε με ασφάλεια, είναι η ώρα να περάσουμε σε αυτό το καινούργιο που έρχεται, το οποίο μπορούμε να το πλάσουμε με αισθησιακές καμπύλες, ακαταμάχητη γοητεία και λαχτάρα να το αγγίξουμε αλλά και να το κατακτήσουμε.

Φέτος, ας είμαστε διαφορετικοί. Όπως, άλλωστε και οι ίδιες οι χρονιές που βιώνουμε τελευταία:

2022, φέτος δε θα αρκεστούμε στο “be a good one” ή την απαιτητική λίστα και τις ευχές που χάνονται θεαματικά μαζί με κάθε αστέρι που πέφτει.

Ανάμεσα στα επιβλητικά, χρυσά βήματα προς την επιτυχία, θα μάθουμε να κινούμε σωστά να νήματα κατά τη διάρκεια κάθε συναισθήματος. Ιδιαίτερα, εκείνων των οποίων το λεπτό σκοινί μπορεί να κοπεί και μαζί του να εξατμιστεί η μαγεία της ελπίδας. Μια ανάσα φρέσκιας νηνεμίας που δροσίζει σαν γλυκό αεράκι τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα.

Κι έπειτα θα μάθουμε να λέμε «όχι». Σε όσα δε μας γεμίζουν, όσα δεν είναι ακριβώς αυτό που αναζητούμε και, κυρίως, θα εννοήσουμε τη σημασία της λέξης «θέλω». Όλα αυτά χωρίς δεύτερες σκέψεις, φόβο ή τύψεις.

Μήπως κάτι λείπει; Το υπέρτατο αγαθό στην ανθρώπινη φύση. Φέτος θα αγαπήσουμε πολύ, δίχως να το περιμένουμε πίσω επιτακτικά. Η ανιδιοτέλεια στην άφεση του υπέρτατου συναισθήματος σε στέφει νικητή καθώς κερδίζεις ακόμα και με την προσφορά. Θα φροντίζουμε τα πρόσωπα που αγαπάμε, αυτά που χρειαζόμαστε κι αυτά που μας χρειάζονται.

Ένας απέραντος ωκεανός που χαρίζει πολλά κύματα για να ξεδιψάσεις με ευτυχία, βουτώντας, αυτήν τη φορά, στο γαλάζιο του ουρανού…

Φέτος, ο κόσμος αλλάζει και μαζί του εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το τέλος την πιο λαμπερή αρχή!