Πώς η μαύρη σοκολάτα ευνοεί την ψυχική σου υγεία

Μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου η... παρεξηγημένη μαύρη σοκολάτα.
Η αλλαγή που θα παρατηρήσεις στα μαλλιά σου λούζοντάς τα μόνο 2 φορές την εβδομάδα
Unsplash

Όλες γνωρίζουμε πως τις ημέρες της δίαιτας ή της περιόδου που πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας, η μαύρη σοκολάτα είναι το λιμανάκι μας. Κυρίως τις στιγμές που θέλουμε πολύ ένα γλυκό και οποιαδήποτε άλλη επιλογή μοιάζει τεράστιο λάθος.

Η αλήθεια είναι πως η μαύρη σοκολάτα δεν είναι λύση ανάγκης, αλλά ένας διατροφικός θησαυρός που συμβάλλει πολύ θετικά στη σωματική και ιδιαίτερα στην ψυχική μας υγεία.

Τα φλαβονοειδή, ουσίες με  αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη δράση και διαπιστωμένα οφέλη για την εγκεφαλική και καρδιαγγειακή υγεία, τα οποία περιέχονται κυρίως στο κακάο και τη μαύρη σοκολάτα, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Ο τρόπος για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά τα οφέλη, είναι η σοκολάτα που θα καταναλώσουμε να έχει 70% περιεκτικότητα σε κακάο και 30% ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο βιολογικής καλλιέργειας, σύμφωνα με τις μελέτες.

Οι έρευνες αναφέρουν πως η θετική επίδραση της μαύρης σοκολάτας είναι άμεση, καθώς παρατηρήθηκε ότι ποσότητα μόλις 48 γραμμαρίων είναι αρκετή για να παρατηρηθούν αξιοσημείωτες μεταβολές στην εγκεφαλική δραστηριότητα σε διάστημα 30 λεπτών.

Πώς η μαύρη σοκολάτα ευνοεί την ψυχική σου υγεία

Η καλή μνήμη, το λιγότερο στρες και η βελτιωμένη ψυχολογική μας κατάσταση, είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους αξίζει να καταναλώνουμε καθημερινά λίγη μαύρη σοκολάτα. Φυσικά, η αυξημένη ενέργεια είναι κάτι που όλες χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα το χειμώνα, που το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Να λοιπόν που ο χειμώνας είναι η εποχή που έχουμε τη μαύρη σοκολάτα περισσότερη ανάγκη!

Μήπως να αφήσεις τα υπόλοιπα γλυκά στην άκρη για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις και να βάλεις τη μαύρη σοκολάτα στην τσάντα και τη ζωή σου;