Οδηγείς; Η κίνηση που απαγορεύεται να κάνεις εν καιρώ πανδημίας

Μία έρευνα μας έφερε αντιμέτωπες με μία σκληρή αλήθεια.
Οδηγείς; Η κίνηση που απαγορεύεται να κάνεις εν καιρώ πανδημίας
Unsplash

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δυστυχώς -όπως φαίνεται- θα ζήσουμε για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο υπό τον φόβο του. Μετά από περίπου δύο χρόνια μέσα στην πανδημία, όλες μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, όσο περνά από το χέρι μας φυσικά, για να ελαττώσουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε.

Αν οδηγείς και έχεις το δικό σου αυτοκίνητο, είναι βέβαιο πως αποφεύγεις έναν πολύ μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο, που δεν είναι άλλος από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όμως δεν πρέπει να χαλαρώνεις, καθώς μία έρευνα μας έκανε να προβληματιστούμε λιγάκι για τις συνήθειες μας όσο οδηγούμε.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, μελέτησαν την οδική συμπεριφορά 36 έμπειρων οδηγών, μέσω εσωτερικής κάμερας στο αυτοκίνητο και διαπίστωσαν πως κατά μέσο όρο, όσο οδηγούσαν άγγιζαν το πρόσωπο τους ασυναίσθητα περίπου 27 φορές την ώρα, για 4 – 5 δευτερόλεπτα.

Οι οδηγοί που εξετάστηκαν άγγιζαν τη μύτη, τα μάτια, τα χείλη και τα μαλλιά τους πολύ συχνά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Στην έρευνα δεν παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα φύλα και τις ηλικίες, γεγονός που καθιστά σαφές πως όλοι μας έχουμε εξίσου τους ίδιους κινδύνους να νοσήσουμε από κορωνοϊό ή να βοηθήσουμε στην εξάπλωση του.

Αυτό τι σημαίνει;

Αρχικά πως εν καιρώ πανδημίας απαγορεύεται να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί, οπότε καλύτερα θα ήταν να απολυμαίνουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας πριν μπούμε στο αυτοκίνητο, όπως και τις επιφάνειες που αγγίζουμε μέσα σε αυτό.

Τώρα έχεις γνώση, οπότε ξέρεις και τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ασφαλής στο αυτοκίνητό σου.