Αν είσαι λάτρης του παστίτσιου αλλά η συνταγή σου φαίνεται πολύ δύσκολη, μη στεναχωριέσαι καθόλου.

Σήμερα φτιάχνουμε μαζί τέλειο, μα… αποδομημένο παστίτσιο με λίγα υλικά.

Να είσαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσεις μικρούς και μεγάλους, καθώς πιθανότητα αποτυχίας δεν υπάρχει.

Να τι θα ετοιμάσεις στο επόμενο τραπέζι σου λοιπόν!

Υλικά

  • 200 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρ. μπεσαμέλ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει σοτάρουμε τον κιμά για 4 – 5 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, ιδανικά όχι περισσότερο από 7 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τον κιμά και ρίχνουμε σταδιακά τη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας καλά.

Μεταφέρουμε τα πάντα σε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Αν θέλεις, ρίχνεις από πάνω τριμμένο τυρί για πιο αλμυρή γεύση.

Το μόνο βέβαιο; Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις.