Η επιστήμη απαντά | Ο #1 λόγος που μια γυναίκα φοβάται να χωρίσει

Ανάμεσα σε όσες ερωτήσεις βασανίζουν το μυαλό σου, μια κυριαρχεί αλλά δεν τη βλέπεις.
Η επιστήμη απαντά | Ο #1 λόγος που μια γυναίκα φοβάται να χωρίσει
Pexels

Ο χωρισμός από μόνος που αποτελεί μια δυσάρεστη διαδικασία στην οποία, ακόμα κι αν ξέρουμε καλά ότι κάτι έχει τελειώσει, δε θέλει κανείς να υποβληθεί.

Πόνος, ερωτηματικά, απώλεια και διάθεση που δύσκολα μπορεί να ανέβει, αποτελούν λίγα μόνο στοιχεία μέσα στις διακυμάνσεις της ψυχολογικής μας κατάστασης μετά το τελευταίο αντίο. Ωστόσο, πέρα από τον αποχωρισμό ενός κομματιού που κουβαλούσες κάθε μέρα μέσα σου αλλά και το υπέρτατο συναίσθημα της αγάπης, ο χωρισμός σε τρομάζει περισσότερο για άλλο λόγο.

Ποιος είναι αυτός;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκέψη που κυριαρχεί μέσα σου κατά τη διαδικασία της άρνησης είναι ότι μπορεί να μη ξαναβρείς ένα μεγάλο έρωτα. Ποιες είναι οι πιθανότητες να πέσεις πάνω στον έρωτα της ζωής σου, να νιώσεις το χτυποκάρδι που κάνει όλο το σώμα να χορεύει ξέφρενα και να αισθανθείς ότι ένας άνθρωπος μπορεί να σε ολοκληρώσει;

Τη στιγμή εκείνη απαντάς μόνη σου και λες: Καμία!

Οι πιθανότητες, βέβαια, είναι τόσες όσες επιτρέψεις εσύ στον εαυτό σου. Γι’ αυτόν τον λόγο, ζήσε το κάθε συναίσθημα όπως του αρμόζει κι άσε το αύριο να εξελιχθεί φέρνοντάς σου καινούργιους τόπους, τους οποίους πρέπει να εξερευνήσεις.

Άλλωστε, “the past is a history. The future is a mystery. The present is a gift”.