Σούπα βελουτέ με κάστανο για να μυρίσει Χριστούγεννα

Θα γίνει η αγαπημένη σου χειμερινή συνήθεια.
Σούπα βελουτέ με κάστανο για να μυρίσει Χριστούγεννα
World Recipes Expert

Πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και οι σούπες πλέον είναι τα πιο αγαπημένα μας, καθημερινά γεύματα.

Σήμερα ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και «παντρεύουμε» τη βελουτέ υφή με τη γεύση του κάστανου που πάντα θα θυμίζει χειμώνα.

Θρεπτική, νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή, για τις κρύες νύχτες που ακολουθούν.

Υλικά

  • λίγο μπέικον
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
  • 1/2 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ζωμό κότας
  • 300 γραμ. κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό και ψήνουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κάστανα και τον ζωμό κότας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε για λίγα ακόμα λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Η σούπα σου είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε προαιρετικά με μερικά κρουτόν.