Η θαλασσινή εκδοχή της Caesar’s salad, της δημοφιλέστερης ίσως σαλάτας, η οποία κυριαρχεί στα μενού όλων των εστιατορίων, από τα πιο gourmet ως τα μαγαζιά της γειτονιάς, δε γίνεται να απουσιάζει από το γιορτινό τραπέζι.

Τι θα έλεγες για Caesar’s με γαρίδες;

Σίγουρα, πρόκειται για μια γεύση οικεία και αγαπημένη, η οποία αν και ελαφριά, είναι αρκετά χορταστική και μπορεί αν αποτελέσει από μόνη της ένα κυρίως πιάτο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της παραμένουν το ειδικό dressing και η βάση από μαρούλι, ενώ οι γαρίδες θα δώσον αυτό το κάτι διαφορετικό και… εξωτικό!

Ακολούθησε τα πανεύκολα βήματα και εντυπωσίασε όλους σου τους καλεσμένους.

Συστατικά

  • μαρούλι iceberg
  • Caesar’s dressing
  • κρουτόν
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • γαρίδες
  • πίτες ολικής
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο

Σε ένα μπολ με κομμένο, φρεσκοπλυμένο μαρούλι, τύπου iceberg, προσθέτουμε τα κρουτόν, τις γαρίδες που προηγουμένως έχουμε τσιγαρίσει χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για μόλις 5 λεπτά, την τριμμένη παρμεζάνα και το dressing.

Στη συνέχεια, κόψε τις πίτες σε μακρόστενες λωρίδες, άλειψέ τις με ελαιόλαδο και ζέστανέ τις για 5 λεπτά στο φούρνο. Τέλος, πριν τις στερεώσεις, γύρω-γύρω από τη σαλάτα πασπάλισέ τις με το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Η μεγάλη διαφορά, είναι η απουσία του κοτόπουλου, όπως πολύ καλά κατάλαβες. Μια γαστρονομική ιδέα που θα απογειώσει τις αισθήσεις, χωρίς να σε βαραίνει.

Φυσικά, μεγάλη προσοχή για όσους υποφέρουν από αλλεργίες!