Κολοκυθόσουπα βελουτέ με γιαούρτι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Τώρα που έπεσε η θερμοκρασία, δεν υπάρχει καλύτερο γεύμα.
Κολοκυθόσουπα βελουτέ με γιαούρτι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα
Pexels

Το κρύο δείχνει για τα καλά τα δόντια του, ο χειμώνας έρχεται και το ερώτημα «τι τρώμε σήμερα», έχει μία και μόνο σωστή απάντηση: σούπα.

Οι σούπες είναι τα γεύματα της εποχής και δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις, από το να γνωρίσεις μία ακόμα σούπερ θρεπτική και νόστιμη σούπα.

Σούπα βελουτέ με κολοκύθι και γιαούρτι λοιπόν και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Υλικά

  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3  κουτ. της σούπας γιαούρτι 2%
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 450 γρ. κολοκύθα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι για γεύση

Παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κρατάμε τους κολοκυθόσπορους στην άκρη, ενώ κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι, αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 40 λεπτά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για 20 ακόμα λεπτά.

Με ραβδομπλέντερ λιώνουμε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Καλή απόλαυση!