Αν υπήρχε το styling στο χώρο της μαγειρικής, και ιδίως της ζαχαροπλαστικής, τα τρουφάκια θα αποτελούσαν το πιο κομψό, αρχοντικό και luxury γλυκό.

Αγαπημένη επιλογή του λάτρη της σοκολάτας κι όχι άδικα αφού η αίσθησή της βρίσκεται στο απόγειό της. Τα ελάχιστα συστατικά και η έμφαση που δίνεται στο κακάο δημιουργούν γεύσεις που σίγουρα δε θέλεις να σταματήσεις να απολαμβάνεις ποτέ.

Όσο για το μικρό τους μέγεθος; Θα μπορούσε κανείς εκ πρώτης όψεως να πει πως συμφέρουν καθώς παίρνεις τη δόση του γλυκού που χρειάζεσαι σε μικρή, ωστόσο, ποσότητα, ώστε να μην προσθέτεις πολλές παραπάνω θερμίδες στο μενού σου.

Κι όμως, η πονηριά τους κρύβεται στη λαχταριστή γεύση, η οποία επειδή ακριβώς έχει τόσο μικρή εικόνα, σου καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι σε παίρνει να φας λίγα ακόμη… και κάπως έτσι την πατάμε.

Η παρακάτω συνταγή θα σου μάθει πώς μπορείς να τα έχεις έτοιμα στο σπίτι σου μέσα σε 5 λεπτάκια αλλά και με ελάχιστα υλικά.

Υλικά

  • 1 κουβερτούρα
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 5 μπισκότα τύπου Digestive
  • κακάο ή τρούφα για πασπάλισμα
Εκτέλεση σε 5' | Τρουφάκια μπανάνα - σοκολάτα με μόλις 4 υλικά

Unsplash

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο multi τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφού τα αφαιρέσουμε από το multi, χτυπάμε ξεχωριστά τη μπανάνα μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και τα τρία υλικά, τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Λίγο πριν τα αραδιάσουμε στην πιατέλα, πλάθουμε μικρές, στρογγυλές μπάλες και τις πασπαλίζουμε με τρούφα ή κακάο.

Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου στην κυριολεξία.