Μπούκωμα και καταρροή; 2 + 1 σπιτικά γιατροσόφια που υπόσχονται άμεση ανακούφιση

Για να αποφύγεις τις μεγάλες δόσεις φαρμάκων όσο αυτό είναι δυνατόν.
Μπούκωμα και καταρροή; 2 + 1 σπιτικά γιατροσόφια που υπόσχονται άμεση ανακούφιση
Unsplash

Το γαργαλητό στο λαιμό, το οποίο μέσα σε λίγες μόνο ώρες επεκτείνεται βαθειά στη μύτη κι εκείνη με τη σειρά της τραβάει στο χορό και τα μάτια που γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητα και δακρύζουν, αποτελεί μία από τις χειρότερες αισθήσεις που μπορούν να ξυπνήσουν στο σώμα σου.

Η δυσκολία στη συγκέντρωση, την όραση μπροστά σε οθόνες αλλά και γενικότερα στο φως σε αποτρέπει από το να εργαστείς ενώ η αδυναμία σε ρίχνει μονομιάς στο κρεβάτι.

Τη στιγμή εκείνη το πρώτο σου μέλημα είναι να προμηθευτείς το πλέον αποτελεσματικό φάρμακο που θα σε κάνει να ξυπνήσεις περδίκι και να συνεχίσεις κανονικά την καθημερινότητά σου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι που αποτελούν το «κλειδί» στη γιατρειά και η πρόσβαση σε αυτούς βρίσκεται ήδη στο χέρι σου.

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά

Ακούγεται τόσο εύκολο, στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι. Όσο περισσότερο κοιμηθείς, τόσο περισσότερο θα ξεκουράσεις τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό σου. Την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσεις ξεκούραστη κι ανανεωμένη έχοντας γλιτώσει πολλά φυσήματα, μπόλικα δάκρυα και, κυρίως το πρήξιμο των ματιών.

Μπούκωμα και καταρροή; 2 + 1 σπιτικά γιατροσόφια που υπόσχονται άμεση ανακούφιση

Ελεύθερη αναπνοή

Γνωρίζουμε καλά πως τα spray μύτης δε μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βάλεις μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και να σταθείς από πάνω της κάνοντας αναπνοές πάνω από τους υδρατμούς. Η μύτη επιτέλους θα ξεβουλώσει κι εσύ θα αναπνέεις και πάλι δίχως δυσκολία.

Μη φυσάς με μανία τη μύτη

Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως αντιφατικό, όμως είναι αληθινό. Τα διάφορα χαρτομάντιλα θα τραυματίσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να σε καίει ολόκληρη η περιοχή τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά της μύτης.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκυμονεί και ο κίνδυνος να αποκτήσεις καινούργια σπυράκια. Τότε το κακό θα ολοκληρωθεί!

Σημαντική προϋπόθεση: Μόλις νιώσεις τα πρώτα συμπτώματα να ξεκινούν, βάλε το σχέδιο δράσης σου σε εφαρμογή. Αμέσως.