Πέννες με φέτα και μανιτάρια, το πιο light γευστικό αμάρτημα

Αυτό το πιάτο θα γίνει η νέα σου εμμονή.
Πέννες με φέτα και μανιτάρια, το πιο light γευστικό αμάρτημα
Unsplash

Τα ζυμαρικά είναι και θα είναι πάντα η πιο αγαπημένη μας επιλογή για το μεσημεριανό -και όχι μόνο- τραπέζι.

Αν έχεις βαρεθείς τα κλασικά και τετριμμένα και θες να πας τη γεύση ένα βήμα παρακάτω, έλα να φτιάξουμε μαζί light ζυμαρικά με φέτα και μανιτάρια.

Γεύσεις που ίσως ακούγονται αταίριαστες, αλλά στην πραγματικότητα ταιριάζουν γάντι.

Πάμε να τα φτιάξουμε;

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια πέννες
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 1  κούπα τοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • Λίγο λευκό κρασί

Τρόπος μαγειρέματος

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και «σβήνουμε» με λίγο λευκό κρασί.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τρίβουμε ή σπάμε τη φέτα, προσθέτουμε το μανιτάρια και τα τοματίνια και είμαστε έτοιμες.

Εύκολα, γρήγορα και κυρίως… χωρίς πολλές τύψεις.