Η μεγάλη παγίδα του cakey make up | Τι είναι και πώς να το αποφύγεις

Μια μικρή λεπτομέρεια που δεν είχαμε σκεφτεί.
Η μεγάλη παγίδα του cakey make up | Τι είναι και πώς να το αποφύγεις
Facebook/Kim Kardashian West

Πολλές φορές η ανάγκη μας για ενυδάτωση οδηγεί μέχρι σε υπερβολές. Και πώς άλλωστε να αποφευχθεί αυτό, όταν ο καταιγισμός από ποικίλα προϊόντα, καθένα από τα οποία υπόσχεται και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, μπερδεύει ακόμα περισσότερο το τοπίο;

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας αποτελεί υψηλής σημασίας παράγοντα, ο οποίος διατηρεί τη σφριγηλότητα, τη λάμψη, την άνεση, ενώ παρατείνει τη νεανική όψη.

Τι γίνεται, λοιπόν, στην περίπτωση που εκείνη πρέπει να συνδυαστεί με το μακιγιάζ;

Σίγουρα, ο λείος καμβάς είναι απόλυτα προετοιμασμένος για να υποδεχθεί το foundation. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ έχει προηγηθεί ολοκληρωμένη περιποίηση κι εφόσον εφαρμόζουμε το make up, παρατηρούμε μια cakey υφή να διαμορφώνεται στην επιφάνεια. Μια εικόνα full μακιγιαρισμένη, με ορατούς πόρους η οποία μόνο κολακευτική δεν θεωρείται.

Ένα μυστικό για να αποφεύγεται αυτή η εικόνα, κυρίως, σε λιπαρές επιδερμίδες με έντονους πόρους, είναι να αντικαταστήσουμε την κρέμα προσώπου μας με το serum πριν το μακιγιάζ.

Δεν φαντάζει αρκετό; Αν έχει προηγηθεί η ολοκληρωμένη τελετουργία περιποίησης είτε το βράδυ είτε το πρωί το serum μπορεί να σταθεί μόνο του για λίγες ώρες, αφού τα προϊόντα μακιγιάζ που θα έρθουν να προστεθούν από πάνω προσφέρουν με τη σειρά τους το δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια.

Μια μικρή αλλαγή που θα λύσει εύκολα και αποτελεσματικά ένα καθημερινό πρόβλημα ομορφιάς.