Το ξεκίνημα της σχέσης πάντα αποτελεί μι ενθουσιώδη διαδικασία, στην οποία ανακαλύπτεις έναν καινούργιο άνθρωπο και μαζί του μαθαίνεις κρυφά σημεία του δικού σου χαρακτήρα. Συνήθειες και δεξιότητες της προσωπικότητάς σου που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι  έχεις.

Αυτό το καρδιοχτύπι του έρωτα, το οποίο αποτελεί σπουδαίο συναίσθημα και πρόκειται για ευλογία όταν μπορείς να το νιώσεις και π-όσο μάλλον, όταν είναι αμοιβαίο-, ορισμένες φορές έχει ημερομηνία λήξης.

Παρά τις προσπάθειες, εάν η φλόγα σβήσει, δε μπορεί εύκολα να ανάψει ξανά και κάπου εκεί το μόνο που μένει είναι να κρατήσεις τις θετικές στιγμές και τις ξεχωριστές αναμνήσεις, τραβώντας ο καθένας τη δική του πλώρη στη συνέχεια αυτού του ταξιδιού, που καλείται ζωή.

Πώς θα καταλάβεις ότι αυτή η δυσάρεστη στιγμή έχει φτάσει;

Η πιο σωστή απάντηση είναι ότι θα το νιώσεις. Αν, όμως, μπορούσαμε να κατατάξουμε τις τρεις πιο συνηθισμένες ενδείξεις σε ένα τρίπτυχο αυτό θα είναι το παρακάτω. Διότι, πολλές φορές, αποφεύγουμε να κοιτάξουμε κατάματα αυτό που μας πονάει.

Δεν κάνετε πια πράγματα μαζί

Έχει φτάσει η περίοδος που δεν προσπαθείτε πλέον να κάνετε καινούργια πράγματα μαζί; Να παρακολουθήσετε οι δυο σας μια παράσταση, να πάτε ένα ταξίδι ακόμα και μια βόλτα σε ένα μέρος που δεν έχετε ξαναβρεθεί; Το πρώτο καμπανάκι χτυπάει.

Ένα βήμα πριν το τέλος | Τρία σημάδια που προδίδουν πως η σχέση βαδίζει προς το τέλος

Δεν αποτελεί την πρώτη σου προτεραιότητα

Ως συνέχεια του προηγούμενου, το γεγονός ότι ο σύντροφός σου δεν αποτελεί την πρώτη σου σκέψη στα σχέδια αλλά και τα πλάνα σου, ακόμα και στα νέα σου σημαίνει πως η σημαντική θέση που κατείχε στη ζωή σου σιγά σιγά φθείρεται.

Δεν επιδιώκεις να μείνετε μόνοι σας

Κάπως έτσι, στο τέλος καταλήγεις να αποφεύγεις να μείνετε μόνοι, καθώς αυτό θα είναι άβολο. Μάλιστα, μπορεί να φοβάσαι πως μπορεί να ξεκινήσει κάποια συζήτηση για το μέλλον, την οποία αποφεύγεις και σίγουρα δε θα νιώσεις ποτέ έτοιμη να την αντιμετωπίσεις, με αποτέλεσμα να προσπαθείς πάντα να φέρνεις και τρίτους στην παρέα…

Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Αν ναι, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.