Οι σαλάτες είναι το πιο γρήγορο και light γεύμα για τις μέρες που θέλουμε να φάμε κάτι θρεπτικό, γρήγορο και νόστιμο.

Ποια δεν θέλει να πάρει την ενέργεια και τη φρεσκάδα που χαρίζει μία γεμάτη και ιδιαίτερη σαλάτα, στο διάλειμμα της δουλειάς ή το βράδυ που θέλουμε κάτι ελαφρύ;

Σήμερα φτιάχνουμε… φορτωμένη σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών μαζί, βήμα βήμα.

Πάμε να μαγειρέψουμε;

Υλικά

  • 200 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μπρόκολο
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα πεκάν
  • αλάτι

Ετοιμασία

Κόβουμε το μπρόκολο σε λεπτές μπουκίτσες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια κόβουμε και τα λαχανάκια και τα βάζουμε μαζί με το μπρόκολο. Σε μικρότερο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι δημιουργώντας dressing.

Προσθέτουμε τη sauce στα λαχανικά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Χορταστική και απόλυτα light!