Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και το σπίτι μας μοιάζει η πιο ωραία επιλογή για τις χαλαρές ημέρες που ακολουθούν.

Τι ταιριάζει όμως απόλυτα στο φθινοπωρινό σκηνικό;

Μικρά αφράτα cinnamon roles από τα χεράκια σου, που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ και τα ζεστά ροφήματα.

Η συνταγή των πέντε υλικών που θα σου δώσουμε παρακάτω, είναι πανεύκολη και έτσι η επιτυχία θα έρθει σίγουρα, για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.

Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί;

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 180 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γ. κανέλα

Για το γλάσο

  • 6 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ. γ. γάλα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη και στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια κοπής. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα στη ζύμη.

Δημιουργούμε ένα μακρόστενο ρολό και κόβουμε σε μικρά ρολάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη και το γάλα ώσπου να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα και το ρίχνουμε στα ρολάκια.

Τα ρολά είναι έτοιμα και πεντανόστιμα. Καλή όρεξη!