Μην (ξανα)κάνεις αυτό το λάθος όσο βράζεις τα μακαρόνια

Ξέρουμε είναι δύσκολο, αλλά απόφυγέ το.
Μην (ξανα)κάνεις αυτό το λάθος όσο βράζεις τα μακαρόνια
Pexels

Για τις περισσότερες από εμάς, τα λατρεμένα μακαρόνια θα είναι πάντα το πιο εύκολο και γρήγορο γεύμα, τις δύσκολες ώρες της μεγάλης πείνας.

Φτιάχνονται σε λίγα λεπτά, μαγειρεύονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα ακόμα και με τυρί ή και σκέτα.

Υπάρχει όμως ένα λάθος που κάνεις στον τρόπο που βράζεις τα μακαρόνια, που τα κάνουν να λασπώνουν ακόμα και αν δεν τα παραβράσεις.

Ποιος είναι αυτός;

Το να βάζεις τα μακαρόνια να βράζουν σε χλιαρό και όχι σε βραστό νερό. Κυρίως λόγω… βιασύνης!

Μην (ξανα)κάνεις αυτό το λάθος όσο βράζεις τα μακαρόνια

Unsplash

Βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν σε χλιαρό νερό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του νερού και να περιμένεις εκ νέου να ξεκινήσει η διαδικασία βρασμού, διπλή καθυστέρηση δηλαδή.

Κάνοντας το εν λόγω λάθος, τα μακαρόνια παραβράζουν και λασπώνουν, ακόμα και αν θεωρητικά τα αφήσεις τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.

Ποιος είπε πως και οι σεφ δεν έχουν τα μυστικά τους;

Τώρα ξέρεις!