Το μεγαλύτερο πρόβλημα της γυναίκας στο κομμάτι του τριχωτού της κεφαλής ακούει στη λέξη ψαλίδα και ό,τι εκείνη προκαλεί στα μαλλιά μας.

Πιο αναλυτικά, οι βαφές μαλλιών, τα προϊόντα styling και κυρίως η θερμότητα, στην οποία τα εκθέτουμε κάθε φορά που τα φορμάρουμε, τα ισιώνουμε ή τα κάνουμε σπαστά-μπούκλες τα ταλαιπωρούν και τα φθείρουν σε τεράστιο βαθμό.

Κάπως έτσι, οι καμένες τρίχες ασπρίζουν στο τελείωμά τους και, πολλές φορές ανοίγουν στα δύο θυμίζοντάς μας το σχήμα του ψαλιδιού.

Όμως, πέρα από την αισθητική πλευρά, σε αυτήν την κατάσταση τα μαλλιά μας δεν είναι ικανά να μακρύνουν σωστά και η ανανέωσή τους βρίσκει ακόμα περισσότερα εμπόδια.

Αν η ψαλίδα έχει κάνει την εμφάνισή της και στα δικά σου μαλλιά, μετά το απαραίτητο «καθάρισμα» στον κομμωτή σου, θα πρέπει να δράσεις πιο αποτελεσματικά και να ενισχύσεις την προσπάθειά σου με τη χρήση ενός καλλυντικού προϊόντος που έχει σημαντικά οφέλη. Ο λόγος για τα leave-in conditioners, τα οποία εφαρμόζεις στις άκρες των μαλλιών σου σε νωπά ή στεγνά μαλλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σπιτικό leave-in conditioner μαλλιών για προστασία από τη θερμότητα

Γιατί να πάρεις έτοιμο όταν μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου λοιπόν; Η παρακάτω συνταγή θα απαντήσει για σένα…

Συστατικά

  • 2 κ. σ. έλαιο καρύδας
  • 2 κ. σ. έλαιο jojoba
  • 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • 120 ml νερό
  • 1 άδειο μπουκαλάκι spray

Η διαδικασία πανεύκολη: Αδειάζουμε όλα τα υλικά στην άδεια συσκευασία και ανακινούμε πολύ καλά μέχρι τα υγρά να ομογενοποιηθούν.

Το μόνο που μένει είναι να μη ξεχάσεις να το βάλεις στη τσάντα σου και να χαρίζεις συχνά μέσα στη μέρα στα μαλλιά σου το splash ενυδάτωσης που χρειάζονται.