Ο χωρισμός αποτελεί μια από εκείνες τις περιόδους της ζωής μας που πάντα θέλουμε να κάνουμε skip. Να προσπεράσουμε σε fast forward κάθε αρνητικό συναίσθημα από τη στιγμή που θα ειπωθεί το τέλος και να μεταφερθούμε αβίαστα στην μετά χωρισμού εποχή.

Την ώριμη, την ήρεμη, εκείνη που κοιτάς τις καταστάσεις απ’ έξω, πλέον, και μπορείς μέχρι και να χαμογελάσεις με τις καλές ή αστείες στιγμές, έχοντας αποδεχτεί εκείνες που κάποτε πονούσαν όταν τις άγγιζες με το νου και μόνο.

Κάπου εκεί, συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν είναι εφικτό, ξυπνάς από το όνειρο και καλείσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα αντίο που σε κάνει να αντιδράς εν βρασμώ ψυχής, να μην είσαι ο εαυτός σου και να πηδάς από το ένα λάθος στο επόμενο, χωρίς να έχεις πλήρη συνείδηση των πράξεών σου.

Οι παρακάτω κανόνες θα σου υπενθυμίσουν τα τρία πιο σημαντικά λάθη μετά τον χωρισμό, στα οποία δεν πρέπει να ενδώσεις ξανά.

Τα ξέρεις ήδη πολύ καλά, αλλά τα ξεχνάς για λίγο, την πιο κρίσιμη στιγμή…

ΜΗ στείλεις

Όχι, ακόμα κι αν βρεις την πλέον τρανταχτή δικαιολογία. Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου για τον λόγο που θα στείλεις. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά, ακόμα κι αν θέλεις να ευχηθείς, διότι τότε θα περιμένεις πώς και πώς την απάντηση και θα προσπαθήσεις να παρερμηνεύσεις κάθε του λέξη, να πιαστείς από το ύφος των εκφράσεών του ακόμα κι από τα emoji…

Διαδικασία που περισσότερο θα σε φθείρει ή θα σε απογοητεύσει.

ΜΗΝ καταπιέσεις τα συναισθήματά σου

Ο πόνος, ο θυμός, η απογοήτευση, η στεναχώρια και η μοναξιά, ακόμα και στην πιο γεμάτη αίθουσα, αποτελούν μερικά μόνο από τα συναισθήματα που σε συντροφεύουν μόλις εκείνος φύγει από κοντά σου.

Το να λες πως είσαι καλά, να κουκουλώνεις τη φωτιά που σε καίει μέσα σου και να μη ξεσπάς, αποτρέπει τον εαυτό σου από το να ζήσει το κάθε συναίσθημα. Αντιθέτως, με το να αφεθείς ελεύθερη, εσύ με τον εαυτό σου, είναι υγιές και ειλικρινές. Άλλωστε σε αυτόν δε μπορείς να κρυφτείς…

ΜΗΝ ξεκινήσεις αμέσως καινούργια σχέση

Εκτός κι αν πρόκειται για τον έρωτα της ζωής σου. Επειδή όμως αυτό δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Η τεχνική… «ο έρωτας με έρωτα περνάει» υιοθετείται σχεδόν από όλες με την πεποίθηση ότι θα έχεις μια καινούργια ασχολία, θα προσπαθήσεις να τον ερωτευτείς και να ξεκολλήσεις από τον ex!

Όμως, και μόνο που η προσπάθεια θα εμπλακεί με το ελεύθερο συναίσθημα του έρωτα ξέρεις από την αρχή πως έχεις χάσει το παιχνίδι. Μάλιστα, θα καταλήξεις να κολλάς ακόμα περισσότερο με τον πρώην, καθώς θα νιώσεις άδεια όταν θα συγκρίνεις καθετί πάνω του μαζί του.