Οι ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του σώματος αλλά και του νου, τις οποίες ο ύπνος μας χαρίζει απλόχερα είναι αναντικατάστατες κι αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που τον παραμελούμε.

Στρες, υπέρταση, αδύναμη καρδιά και απώλεια ενέργειας, διάθεσης και παραγωγικότητας είναι λίγες μόνο από τις επιπτώσεις που ακολουθούν μετά την έλλειψη ύπνου.

Αν και αναγνωρίζουμε όλες αυτές τις συνέπειες, οι αστραπιαίοι ρυθμοί της καθημερινότητας έρχονται να μας θυμίσουν όλες τις σκέψεις που μας ενεργοποιούν το άγχος κατά τις βραδινές, κυρίως, ώρες με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε εύκολα και ποιοτικά.

Όμως, η φύση καταφτάνει με τη μπέρτα της σαν σωστός σούπερ ήρωας και μας σώζει από την ανεπιθύμητη θέση με ένα ρόφημα λαχταριστό, εύκολο και γρήγορο που μας βοηθά να κοιμηθούμε ευκολότερα και καλύτερα.

Η παρακάτω συνταγή θα σε εντυπωσιάσει!

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Το ρόφημα με μπανάνα και κανέλλα που θα σώσει την κατάσταση

Υλικά

  • 1 μπανάνα
  • 1 κατσαρολάκι με βραστό νερό
  • 1 κ.γ. κανέλλα

Τα υλικά αυτά, που συνήθως βρίσκονται ήδη στην κουζίνα μας, θα σταθούν ικανά να τα βάλουν ακόμα και με τις πιο επίμονες σκέψεις.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό πρόσθεσε μια μπανάνα, την οποία προηγουμένως έχεις καθαρίσει. Άφησέ την εκεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια με ένα σουρωτήρι άδειασε σε ένα φλιτζάνι το νερό. Τέλος, πρόσθεσε την κανέλλα και είσαι έτοιμη.

Κατανάλωσε το ρόφημα μια ώρα πριν από τον ύπνο και άφησε τις χαλαρωτικές ιδιότητες της μπανάνας  και της κανέλλας να σε βυθίσουν σε ύπνο βαθύ.