3 αγαπημένες ελληνικές συνταγές

H μεσογειακή διατροφή με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
3 αγαπημένες ελληνικές συνταγές
7 Μαΐου 2024 | 16:14

Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πολλές και παραδοσιακές συνταγές της, οι οποίες ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους και για τα οφέλη που προσφέρουν λόγω των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται. Είναι η λεγόμενη μεσογειακή διατροφή με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Από τις πιο απλές, μέχρι τις πιο σύνθετες, υπάρχουν πολλές αγαπημένες ελληνικές συνταγές που μπορούν να γίνουν ακόμη και από κάποιον που δεν έχει εμπειρία στην κουζίνα και κάνει τα πρώτα του βήματα. Το σημαντικό είναι να επιλέξει με προσοχή τα υλικά που του ταιριάζουν και να προσθέσει ή να παραλλάξει όσα θέλει. Έτσι ένα πιάτο μπορεί να γίνει ακόμη και… θεραπευτικό!

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι, για παράδειγμα που αγοράζουν CBD σε απευθείας σύνδεση όπως από το ηλεκτρονικό κατάστημα της mamakana.gr και την προσθέτουν στις συνταγές τους. Ειδικά το έλαιο αποτελεί ένα από τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Φασολάδα η παραδοσιακή

Μια από τις πιο παραδοσιακές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές είναι η φασολάδα. Αν και φημίζεται ως χειμωνιάτικο φαγητό, αποτελεί πολύ καλή επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου, είναι πολύ θρεπτική και νόστιμη.

Εκτός από τα βασικά υλικά δηλαδή τα φασόλια, τη ντομάτα, το καρότο και το σέλινο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που την κάνουν ακόμη πιο έντονη σε γεύση και πιο γκουρμέ προσθέτοντας μανιτάρια, ακόμη και λουκάνικα.

Γεμιστά με κιμά ή χωρίς

Τα γεμιστά είναι μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές ελληνικές συνταγές. Μπορείς να βάλεις ντομάτες, πιπεριές και κολοκύθια ή ακόμη και πατάτες. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο συγκεκριμένο φαγητό και μπορείς να τα κάνεις πολύ απλά ή με πολλά διαφορετικά συστατικά που σου αρέσουν. Άλλοι τα προτιμούν με κιμά και άλλοι σκέτα ενώ το κουκουνάρι και η σταφίδα είναι must στη συγκεκριμένη συνταγή και απογειώνει τη γεύση.

Αυτό που κάνει τα γεμιστά ακόμη πιο ξεχωριστό φαγητό είναι ότι μπορείς να το απολαύσεις εξίσου καλά ζεστό ή κρύο. Και φυσικά μην ξεχάσεις να το συνοδεύσεις με φέτα ή κάποιο άλλο τυρί.

Κεφτεδάκια τηγανιτά με πατάτες

Κάθε φορά που μαγειρεύεις αυτό το φαγητό στο σπίτι, σου έρχεται στο μυαλό το ελληνικό καλοκαίρι. Τα κεφτεδάκια με πατάτες και συνοδευτικό σαλάτα αποτελούν μια από τις πιο κλασικές αγαπημένες επιλογές από τις ελληνικές συνταγές. Ανάλογα με την κάθε περιοχή, νησί ή ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχουν πολλές παραλλαγές αλλά η γεύση παραμένει πάντα ίδια.

Το συγκεκριμένο φαγητό δεν είναι καθόλου τυχαία το αγαπημένο των παιδιών που μπορεί να κάτσουν στο τραπέζι και να τα τρώνε μέχρι να αδειάσει ο δίσκος. Όπως είπαμε τα κεφτεδάκια τηγανιτά με πατάτες ταιριάζουν πολύ με μια κρύα χωριάτικη σαλάτα, ιδανικά με υλικά από τον κήπο αν βρίσκεσαι στην επαρχία και έχεις μποστάνι.

Η ελληνική κουζίνα προσφέρει μια πληθώρα συνταγών και θεωρείται ευεργετική ως μεσογειακή διατροφή. Αυτό που έχει σημασία, όπως είπαμε, είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται και να υπάρχει μια σωστή αναλογία στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο που να τα περιλαμβάνει όλα, από όσπρια και λαχανικά μέχρι κόκκινο και λευκό κρέας και υδατάνθρακες.

Οι επιλογές πολλές και νόστιμες και με λίγο πειραματισμό στην κουζίνα θα βρεις τις δικές σου αγαπημένες ελληνικές συνταγές αλλά και της οικογένειάς σου για κυριακάτικα τραπέζια γεμάτα γεύση και αρώματα Ελλάδας!

Διαβάστε ακόμα
belikeyou.gr © 2019 - All Rights Reserved
Exit mobile version