Τα απογεύματα, τότε ακριβώς που δεν είσαι έτοιμη ακόμα να φας το βραδινό σου, αλλά από την άλλη θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, τα σνακς έρχονται για να σε βγάλουν από τη δύσκολη και βαρετή σκέψη της αναζήτησης.

Πολλές φορές τα έτοιμα είναι εκείνα που κερδίζουν θριαμβευτικά λόγω έλλειψης χρόνου και υπομονής. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα πρωινά στο γραφείο, λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αυτή τη φορά να αντικαταστήσουμε αυτήν την ατασθαλία με μια υγιεινή επιλογή που θα μας κρατήσει απασχολημένες, χαρίζοντας την αίσθηση ότι έχουμε χορτάσει, χωρίς, παράλληλα, να προσθέτουμε πάνω μας περιττές θερμίδες;

Ξηροί καρποί! Και συγκεκριμένα τα αγαπημένα, στους περισσότερους, κάσιους. Αν και διαθέτουν ιδιαίτερη γεύση, σκέτα μπορούν να γίνουν μέχρι και βαρετά.

Η παρακάτω συνταγή, όμως, θα σου διδάξει πως δεν πρέπει να κρίνεις τίποτα πριν γνωρίσεις όλες του τις πτυχές.

Θα χρειαστείς:

  • 1 σακουλάκι κάσιους ωμά
  • χυμό από 1 lime
  • τσίλι σε μορφή πούδρας
  • χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γ. κουρκουμά
  • 1 πρέζα αλάτι

Άδειασε τα ωμά κάσιους σε ένα μπολ και ρίξε μέσα το χυμό από το lime. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια πασπάλισε με το αλάτι, το τσίλι, το μαύρο πιπέρι και τον κουρκουμά. Μόλις το μείγμα πάει παντού, σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Πρόσεχε να είσαι αυστηρή με το χρόνο, γιατί πολύ εύκολα μπορούν να καούν και να χάσεις εντελώς την επιθυμητή γεύση.