Το φθινόπωρο είναι εδώ, μαζί με τα πρώτα κρύα και η ανάγκη μας για χαλάρωση και χουχούλιασμα στον καναπέ μεγάλη και επιτακτική. Γιατί να παραγγείλεις όμως απ’ έξω όταν η ανάγκη για γλυκό σου χτυπήσει μοιραία και με μαθηματική ακρίβεια την πόρτα;

Σήμερα φτιάχνουμε κρέπα σοκολάτα – μπισκότο και δεν χρειαζόμαστε τίποτα πέρα από καλή διάθεση, υλικά που έχουμε στο ψυγείο και μισή ωρίτσα.

Πάμε να την φτιάξουμε;

Υλικά

  • 4 χτυπημένα αυγά ολόκληρα
  • 1 1/3 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 250 γρ. σοκολάτα λιωμένη
  • 100 γρ. τριμμένο μπισκότο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά, αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν οι κρέπες. Ιδανικά μετά από κάθε κρέπα, το ξαναβρέχουμε με λίγο λαδάκι, με τη βοήθεια μιας χαρτοπετσέτας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι μία μεγάλη κουταλιά κατσαρόλας από το μείγμα μας και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία από το 6 στο 5. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη για περίπου 3 λεπτά, ύστερα γυρνάς και ψήνεις από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε τις κρέπες σε πιάτα και απλώνουμε τη σοκολάτα και το τριμμένο μπισκότο.

Διπλώνουμε, κόβουμε και είμαστε έτοιμες.

Καλή απόλαυση!