Ο ύπνος αποτελεί μια εξαιρετικά προσωπική στιγμή του ανθρώπου. Πρόκειται για τη λύτρωση από τους τρελούς και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, του στρες να τα προλάβεις όλα, της κούρασης από των υποχρεώσεων.

Ωστόσο, όταν η στιγμή να αναπτύξουμε μια καινούργια ερωτική σχέση φτάσει, το δίλημμα στην ερώτηση «μετά από πόσο καιρό πρέπει να κοιμηθώ μαζί του» φυτρώνει στο μυαλό σου και δε λέει να φύγει εύκολα.

Πέρα από το ερωτικό κομμάτι, εάν απομονώσουμε τον ύπνο και τον εξετάσουμε ξεχωριστά ο χρόνος που πρέπει να δώσουμε πριν μοιραστεί με το φρέσκο άλλο σου μισό είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Τα ταμπού και οι δεύτερες σκέψεις περί των «πρέπει» της κοινωνίας, ή του «τι θα σκεφτεί για μένα» δεν υπολογίζονται καν στη λίστα διότι είναι… άνευ σημασίας από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να θέσεις τα θέλω και τα συναισθήματά σου πάνω από καθετί.

Πότε όμως είναι η καταλληλότερη στιγμή να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις μαζί του;

Η απάντηση έχει να κάνει με το λεγόμενο bonding! Το δέσιμο που νιώθεις με το άτομο που θα μοιραστείς το κρεβάτι σου μεγαλώνει τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να νιώθεις άνετα μαζί του μετά την ερωτική επαφή. Αμέσως μετά, λίγο η συνεχόμενη επαφή, λίγο τα ξυπνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας και λίγο η πρώτη στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί, έρχονται όλα μαζί να προστεθούν στο απαγορευμένο κράμα της αρχής.

Πρώτη φορά ύπνος μαζί του | Ο σημαντικότερος λόγος για να το καθυστερήσεις

Εάν, λοιπόν, αποτελείς μέλος της ρομαντικής και ευαίσθητης κατηγορίας αυτός είναι ένας λόγος για να καθυστερήσεις λίγο παραπάνω αυτήν τη διαδικασία. Άλλωστε, το καλό πράγμα αργεί, η δοκιμασία της σχέσης ίσως να έχει περάσει και η γνωριμία σας θα έχει ήδη περάσει με επιτυχία στο στάδιο της οικειότητας.