Το Grey’s Anatomy είναι μία από τις σειρές που έχουν καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, με τις ειδήσεις που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα να συγκλονίζουν και να αποδεικνύουν πως τα παρασκήνια δεν ήταν πάντα όσο ιδανικά πιστεύαμε.

Η Ellen Pompeo, η γυναίκα που έχει συνδέσει την καριέρα της με το ρόλο της χειρουργού Meredith Grey, έκανε ακόμα για μία φορά αποκαλύψεις.

Η ηθοποιός μίλησε για την περίοδο που ήρθε σε ρήξη με τον Denzel Washington, όταν εκείνος σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο της 12ης σεζόν της επιτυχημένης σειράς. Πρόκειται για το επεισόδιο εκείνο στο οποίο ο Patrick Dempsey ή αλλιώς Derek Shepherd επέστρεψε στη σειρά για μία guest εμφάνιση.

Η Pompeo στο νέο της podcast  κάνει αναδρομή σε εκείνη την ημέρα του 2015, όπου στα παρασκήνια του Grey’s Anatomy έγινε… το έλα να δεις.

Η ηθοποιός ξεκίνησε την αφήγηση της αποκαλώντας τον Washington «τρελά χαρισματικό» και εξήγησε πως τον έφεραν για να της αποδείξουν πως έχει λόγο να παραμείνει στη σειρά, όσο οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον.

Ο Denzel Washington κλήθηκε να σκηνοθετήσει ένα πολύ δύσκολο, με φορτισμένη ατμόσφαιρα επεισόδιο, κατά το οποίο η Meredith Grey τραυματίζεται από έναν ασθενή της ο οποίος παθαίνει επιληπτική κρίση. O λόγος για το επεισόδιο «The Sound of Silence», το οποίο μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα συγκλονιστικότερα της σειράς ολόκληρης.

 

Η ηθοποιός έπρεπε να φανεί ενοχλημένη με τον ασθενή, όμως τελευταία στιγμή εκείνη αποφάσισε να το πάρει πάνω της και να αυτοσχεδιάσει αναφορικά με την αντίδραση της. «Απολογήθηκε και το έκανε τόσο μαλακά, επέλεξε να μιλήσει τόσο σιγά. Και η Meredith ήταν θυμωμένη που έπρεπε να το ακούσει, ενώ εκείνος δεν την κοιτούσε καν στα μάτια. Και μας αρέσουν οι ηθοποιοί που παίρνουν πρωτοβουλίες, σωστά; Και του φώναξα και είπα κάτι σαν “κοίταξέ με στα μάτια όταν ζητάς συγγνώμη. Κοίτα με”. Και δεν το έλεγε το σενάριο, και ο Denzel μου “την είπε”».

«Εγώ είμαι ο σκηνοθέτης. Δε θα του λες εσύ τι θα κάνει», της είπε τελικά με την ίδια να του απαντά: «Άκουσε, ηλίθιε. Αυτό είναι το δικό μου show. Είναι το δικό μου πλατό. Σε ποια νομίζεις ότι μιλάς; Δεν ξέρεις ούτε πού είναι η τουαλέτα».

«Τον σέβομαι ως ηθοποιό και σκηνοθέτη, αλλά μία μέρα τα σπάσαμε», σχολίασε η πρωταγωνίστρια.

Τελικά το επεισόδιο βγήκε τέλειο και η μέρα έκλεισε φυσιολογικά. «Ήταν μία απίστευτη εμπειρία», κατέληξε.