Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες γυναίκες αναφορικά με τον γάμο, είναι το ποια είναι στα αλήθεια τελικά, η κατάλληλη ηλικία για να προχωρήσουν σε αυτό το μεγάλο αυτό βήμα.

Φυσικά, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μία απάντηση δεν θα μπορούσε να καλύψει την κάθε μία μας, όμως μία έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα, κάπως βάζει τα πράγματα στη θέση τους και κοιτάει το θέμα λίγο πιο γενικά.

Η κλινική κοινωνική λειτουργός Kelsey Torgerson, αναφέρει πως οι γυναίκες πρέπει να παντρευτούν αφού μπουν πρώτα στο 25ο έτος της ηλικίας τους, αφού πριν από τα 25 ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, οπότε ένα άτομο μπορεί να μην είναι ακόμα απόλυτα σίγουρο τι θέλει από τη ζωή και τον σύντροφό του.

Έρευνα έχει την απάντηση: Αυτή είναι η ιδανικότερη ηλικία γάμου

Παράλληλα, η θεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων Weena Cullins, αναφέρει πως οι 28χρονες κοπέλες είναι πιο προετοιμασμένες για έναν υγιή γάμο λόγω της εμπιστοσύνης, της αυτογνωσίας και της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει από  τη ζωή τους. Αντίθετα, οι άνδρες σύμφωνα με την ίδια πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έως τα 32 τους χρόνια.

Οι συγκεκριμένες θέσεις επιβεβαιώνονται και από τα διαθέσιμα στατικά: σε σύγκριση με τα άτομα που παντρεύονται σε μικρότερη ηλικία, τα άτομα που παντρεύονται άνω των 25 ετών έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα σε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Nicholas H. Wolfinger στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών, τα ποσοστά διαζυγίου είναι τα χαμηλότερα για τα άτομα που παντρεύονται για πρώτη φορά σε ηλικία περίπου 30 – 34 ετών.