Φτιάχνουμε την πιο light μους σοκολάτα που θα πρότεινε και ο διαιτολόγος

Ο καιρός κρυώνει και η ανάγκη για σοκολάτα επανέρχεται.
Φτιάχνουμε την πιο light μους σοκολάτα που θα πρότεινε και ο διαιτολόγος
Pexels

Βαδίζουμε στις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη και το φθινόπωρο αρχίζει σιγά σιγά να κάνει την παρουσία του αισθητή.

Καλοκαιράκι τέλος, κορίτσια, και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επανασυγκροτηθούμε, ενώ μοιραία οι βόλτες και η διασκέδαση θα περιοριστούν.

Τι σημαίνει αυτό; Πως τώρα είναι η ευκαιρία να μάθεις να φτιάχνεις την πιο νόστιμη και light μους σοκολάτα, για τις ώρες εκείνες που θα θέλεις να φας γλυκό, αλλά και να μην φορτωθείς θερμίδες.

Πάμε να την φτιάξουμε;

Υλικά

  • 400 γρ. γιαούρτι 2%
  • 300 γρ. κακάο
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπάρες του κακάο και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε στη φωτιά το γάλα αμυγδάλου και όταν αρχίσει παίρνει βράση, το ρίχνουμε στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζεις προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζεις την ποσότητα στα ποτήρια και αφήνεις στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Μπορείς να σερβίρεις με τρίμμα μπισκότου ή φρέσκα φρούτα.

Τόσο εύκολα, τόσο απλά, φτιάξαμε την φθινοπωρινή μας απόλαυση, χωρίς θερμίδες, ζάχαρη και τύψεις.