Το Grey’s Anatomy αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, με τους κύκλους του να έχουν συμπληρώσει αισίως τους 18 και τους πρωταγωνιστές να έρχονται και να φεύγουν πριν το καταλάβουμε.

Μία από τις πιο heartbreaking στιγμές της σειράς -αν όχι η πιο δύσκολη- ήταν εκείνη όπου ο πρωταγωνιστής Dereck Sepherd πέφτει θύμα ενός τροχαίου και πεθαίνει, αφήνοντας την Meredith χήρα και το κοινό να θρηνεί μέσω twitter.

Οι τηλεθεατές ζητούσαν επίμονα από την παραγωγή να επιστρέψει με κάποιον τρόπο ο αγαπημένος γιατρός, πράγμα που δεν συνέβη τελικά ποτέ. Γιατί όμως;

Ο ηθοποιός Patrick Dempsey φέρεται να… απολύθηκε λόγω της τεταμένης σχέσης του με την δημιουργό της σειράς, για έναν πολύ σοβαρό λόγο.

Απαντήσεις δίνει το βιβλίο της Liner Rais, με τίτλο «How to save a life: The inside story of Grey’s Anatomy» και είναι μάλιστα συγκλονιστικές. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο, ο Dereck τρομοκρατούσε το υπόλοιπο καστ της σειράς, αφού γνώριζε πως εκείνος ήταν ο πιο δυνατός χαρακτήρας της.

«Ήταν γοητευτικός και ταλαντούχος. Το κοινό τον λάτρεψε και εκείνος το εκμεταλλεύτηκε. Και κάπως έτσι άρχισε να παραπονιέται για τα πάντα, να μη δουλεύει όσο θα έπρεπε και να απειλεί πως θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Η Ellen Pompeo γινόταν έξαλλη με την αναξιοπιστία του. Ήταν πραγματικά πολύ θυμωμένη μαζί του», διαβάσαμε.

Grey's Anatomy | O McDreamy αποδείχτηκε... εφιάλτης - «Απολύθηκε γιατί τραμπούκιζε τους συναδέλφους του»

Patrick Dempsey/HBO

Όταν ο ίδιος αποχώρησε από τη σειρά, παρουσίαζε τη δική του εκδοχή για την απουσία του: «15 ώρες γυρισμάτων για 11 χρόνια. Κάποια στιγμή δεν άντεξα άλλο. Με ρωτούσαν τα παιδιά μου ‘μπαμπά τι θα κάνεις τη Δευτέρα;’ και τους απαντούσα ότι δεν είχα ιδέα γιατί δεν γνώριζα το πρόγραμμά μου».

Και κάπως έτσι γκρεμίζεται ένας μύθος και ταυτόχρονα εξηγείται ο λόγος μιας εκ των μεγαλύτερων και δραματικότερων ανατροπών σειράς.