Το λούσιμο για κάθε μία από εμάς αποτελεί μία ιεροτελεστία, αλλά και μία άκρως μηχανική κίνηση που κάνουμε με κλειστά τα μάτια. Υπάρχουν δεκάδες tips για να καταφέρεις να λουστείς αποφεύγοντας μικρά λαθάκια στην εφαρμογή του σαμπουάν, της μάσκας και της μαλακτικής και τα γνωρίζεις σίγουρα πάρα πολύ καλά.

Υπάρχει όμως κάτι εξίσου σημαντικό στην συγκεκριμένη διαδικασία που αν κάνεις -το κάνουμε οι 9 στις 10 γυναίκες- κάνεις τεράστιο λάθος και πρέπει να το σταματήσεις από σήμερα κιόλας.

Ποιο είναι αυτό;

Λούζεσαι και εσύ περνώντας δύο φορές σαμπουάν στα μαλλιά σου, σωστά; Αν απαντάς «ναι» ήρθε η ώρα να μάθεις πως κάνεις μεγάλο λάθος.

Σε κάθε λούσιμο πρέπει να περνάμε μόνο μία και καλή φορά σαμπουάν στα μαλλιά μας, αφού έτσι καταφέρνουμε να απομακρύνουμε τους ρύπους χωρίς να ταλαιπωρήσουμε το τριχωτό της κεφαλής. Αν από την άλλη λούζεσαι διπλά, απομακρύνονται μαζί και τα φυσικά έλαια του μαλλιού, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών και προκαλείται ξηρότητα στο τριχωτό.

Φρόντισε να λούζεσαι σωστά από εδώ και στο εξής και να μην κάνεις υπερβολές, περνώντας μόνο ένα χέρι σαμπουάν τα μαλλιά σου. Θα δεις μεγάλη διαφορά, τα μαλλιά σου θα φαίνονται πιο ζωντανά και θα επανακτήσεις τη χαμένη λάμψη σου.