Φτιάχνουμε νόστιμη και δροσιστική σούπα πεπόνι φουλ στα αντιοξειδωτικά

Για το πεπόνι που κοντεύει να χαλάσει στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε νόστιμη και δροσιστική σούπα πεπόνι φουλ στα αντιοξειδωτικά
Unsplash

Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και θρεπτικά φρούτα του καλοκαιριού, όμως το να τρώμε ωμό δεν είναι ο μοναδικός τρόπος.

Σήμερα φτιάχνουμε κρύα σούπα με πεπόνι, πεντανόστιμη, υγιεινή και άκρως θρεπτική.

Για τις μέρες που αναζητάς κάτι διαφορετικό για τον ουρανίσκο σου, που θα σου χαρίσει ενέργεια όλη την ημέρα.

Υλικά

  • 2 μεγάλα αγγούρια
  • 1 μικρό γινωμένο πεπόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια.

Κόβουμε το πεπόνι σε χοντρά κομμάτια και τα χτυπάμε με το αγγούρι στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τον ζωμό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τα μισά κλωναράκια μέσα στη σούπα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βγάζουμε τα κλωναράκια, μοιράζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο.