Μία αδυναμία στην καρμπονάρα έχουμε όλες και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Δυστυχώς, όμως, είμαστε υποχρεωμένες να την αποφεύγουμε λόγω των εκατοντάδων θερμίδων που μας χαρίζει.

Σήμερα ετοιμάζουμε μαζί την πιο light εκδοχή της, με τέλεια τορτελίνια τυριού και τυρί κρέμα.

Σημείωσε τη συνταγή ή μπες στην κουζίνα απευθείας.

Υλικά

  • 1 σακουλάκι τορτελίνια τυριών
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 5 φέτες μπέικον κοτόπουλου
  • 150 γρ. τυρί κρέμα light
  • 150 ml γάλα με λίγα λιπαρά
  • 40 γρ. παρμεζάνα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα τορτελίνια για 7 περίπου λεπτά και σουρώνουμε, χωρίς να κάψουμε με βούτυρο. Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε το μπέικον συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το γάλα, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, τον μαϊντανό και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το τυρί, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε αναμμένο μάτι για να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο και δίχως την παραμικρή αμφιβολία… πεντανόστιμο!