Άσε κάτω τον καπουτσίνο! 3 + 1 οφέλη του κρύου καφέ για την υγεία μας

Κάτι ξέρουν όσοι πίνουν τον καφέ τους κρύο χειμώνα - καλοκαίρι.
Άσε κάτω τον καπουτσίνο! 3 + 1 οφέλη του κρύου καφέ για την υγεία μας
Unsplash

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που πίνουν χειμώνα καλοκαίρι τον καφέ τους κρύο, σου έχουμε σπουδαία νέα για την υγεία σου.

Μπορεί να μην το περίμενες, αλλά ο κρύος καφές -κάθε είδους- είναι αρκετά πιο ωφέλιμος από τον ζεστό και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι.

Ενισχύει τον μεταβολισμό μας

Ως μεταβολισμός ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας χρησιμοποιεί τις τροφές για να τις μετατρέψει σε ενέργεια. Όσο πιο γρήγορα λειτουργεί ο μεταβολισμός, τόσο γρηγορότερα καίμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με έρευνα, ο κρύος καφές αυξάνει τις θερμίδες που καίμε σε ώρες ηρεμίας.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Οι ενώσεις που περιέχει ο κρύος καφές αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, σταθεροποιούν το σάκχαρο και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Ωστόσο η ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης πρέπει να είναι περιορισμένη γιατί αλλιώς μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Άσε κάτω τον καπουτσίνο! 3 + 1 οφέλη του κρύου καφέ για την υγεία μας

Μειώνει τους κινδύνους νευρολογικών παθήσεων

Κάποιες ενώσεις του κρύου καφέ, όπως οι φανυλινδάνες παρέχουν προστασία έναντι στη νόσο Alzheimer και του Parkinson.

Ανεβάζει τη διάθεση

Η καφεΐνη στον κρύο καφέ τείνει να βελτιώνει τη διάθεσή μας σε σχέση με τον ζεστό. Οι έρευνες αναφέρουν πως ένας κρύος καφές κάθε πρωί μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου.

Μήπως να αρχίσεις να πίνεις κρύο τελικά τον καφέ σου;