Croque monsieur ή αλλιώς must-have επιλογή στο menu, η οποία όσο περνάει ο καιρός αποτελεί αδυναμία μικρών και μεγάλων, ενώ η κυριαρχία της εδραιώνεται συστηματικά αποδεικνύοντας πως δεν αποτελεί απλώς έναν ακόμη γαστρονομικό μοντερνισμό.

Ο λόγος; Κυρίως διότι το croque monsieur μας συστήνει μια ολοκαίνουργια εκδοχή του τοστ που από μικρή ηλικία μας συντροφεύει στην καθημερινότητά μας. Κι αυτό, διατηρώντας τη βασική του δομή αλλά με μία μικρή διαφορά.

Η διαφορετικότητα έγκειται στη μπεσαμέλ, η οποία χαρίζει τη τσαχπινιά αλλά και την αίσθηση ότι μόλις κατανάλωσες ένα κυρίως πιάτο, στις περιπτώσεις που είσαι καλοφαγάς.

Σήμερα μπορείς πανεύκολα να το φτιάξεις στο σπίτι και να εντυπωσιάσεις με την εφευρετικότητά σου αλλά και τη νοστιμιά του πιάτου σου.

Υλικά

  • Ψωμί για τοστ
  • Μίξη κίτρινων τυριών
  • Ζαμπόν σε φέτες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μπεσαμέλ
  • Γάλα

Η διαδικασία απλή και ιδιαίτερα γνώριμη. Προσθέτουμε τη γέμιση ανάμεσα στις δύο φέτες ψωμιού, που δεν είναι άλλη από τα τυριά και το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα, ενώ για την αλλαγή ψιλοκόβουμε μια μικρή ποσότητα από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τη σκόνη της μπεσαμέλ με το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί η κρέμα, προσθέτουμε μια πλούσια στρώση στην πάνω πλευρά του τοστ και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20, περίπου, λεπτά.

Extra tip: Εάν έχεις λίγο παραπάνω διάθεση και χρόνο μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική μπεσαμέλ ή να προσθέσεις και κάποιο άλλο υλικό της αρεσκείας σου.