Ο ενθουσιασμός αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, διότι από τη μία πλευρά σε γεμίζει με θετικά συναισθήματα που μπορούν να σε συνεπάρουν σε έναν καινούργιο κόσμο, στον οποίον το καρδιοχτύπι σου θα σε οδηγεί σε ένα ατέρμονο χορό ευτυχίας, αλλά από την άλλη δένει στα μάτια σου ένα μεταξένιο μαντήλι που δεν αφήνει το αληθινό φως να τα φιλήσει.

Ως εξωτερικός παρατηρητής κι έχοντας βρεθεί σε ρόλο δικαστή με σχέσεις φίλων σου μπορείς να κοιτάξεις κατάματα το πρόβλημα και να συμβουλεύσεις σωστά, τι γίνεται όμως εάν η υπόθεση είναι δική σου;

Η άρνηση να αντιληφθούμε την αλήθεια μπορεί να μας πονάει ή να μη μας βρίσκει έτοιμες να την αφουγκραστούμε με την πεποίθηση ότι δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, ενώ στην ουσία του τον σπαταλάμε άσκοπα.

Τα παρακάτω τρία σημεία της επικοινωνίας σας δηλώνουν πως έφτασε η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος και να προχωρήσεις στον επόμενο, με νέες περιπέτειες, καινούργιους ανθρώπους και φρέσκους στόχους.

Τσακωμένος με τα μηνύματα

Η δικαιολογία ότι δεν ασχολείται με τα social media ή ότι είναι πολύ απασχολημένος με τη δουλειά ή, ακόμα, πως η κούραση του αποσπάει την προσοχή από το κινητό θα πρέπει να σε ευαισθητοποιήσει μονομιάς.

Όλες ξέρουμε καλά πως ακόμα κι αν δεν προλαβαίνεις να αναπνεύσεις, ένα λεπτάκι είναι αρκετό ώστε να στείλουμε έστω ένα μήνυμα με σκοπό να του εκφράσουμε τη σκέψη και το ενδιαφέρον μας. Με άλλα λόγια, όποιος θέλει, θα βρει τον τρόπο.

Τρία σημάδια που προδίδουν πως ο σύντροφός σου δεν σε έχει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του

Προτάσεις τέλος

Το να θέσεις στο τραπέζι μια πρόταση για να περάσετε χρόνο μαζί καθόλου κακή ιδέα δεν είναι, ίσα ίσα δείχνεις την ενεργή διάθεσή σου να κάνετε πράγματα μαζί, δραστήρια και έτοιμα να σας δέσουν ακόμα περισσότερο μέσα από τις εμπειρίες που οι στιγμές αυτές θα σας μοιράσουν.

Ωστόσο, εάν εκείνες έρχονται πάντα από τη δική σου πλευρά κι εκείνος δε οργανώνει τίποτα από μόνος του αρχικά θα σε κουράσει, αλλά και θα σε γεμίσει με την απορία του ότι αν δεν προτείνεις κάτι εσύ πολύ πιθανόν να μη βρεθείτε καθόλου. Για μια ακόμη φορά, εκείνος που πραγματικά θέλει δε βλέπει την ώρα να σε συναντήσει κι ας είναι έστω για 5 λεπτά στο παγκάκι της γειτονιάς.

Δεν περιτριγυρίζεται όλος ο κόσμος του γύρω από εσένα

Από τις συζητήσεις στο τραπέζι μαζί με φίλους μέχρι και στα σχέδια του για το μέλλον εάν δεν στρέφονται τα περισσότερα πάνω σου ή αν δεν συμπεριλαμβάνουν κι εσένα κάτι πάει στραβά. Το μέλλον σίγουρα αποτελεί ένα αβέβαιο και μυστήριο μονοπάτι, ωστόσο, όταν οραματιζόμαστε την ιδανική του εκδοχή φροντίζουμε να ονειρευόμαστε μέσα σε αυτόν τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Όταν αυτό δε συμβαίνει μάλλον δε βρίσκεσαι αρκετά ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων…