Βασιλιάς του πρωινού γεύματος ανέκαθεν αποτελούσε το κρουασάν, το οποίο από την παραδοσιακή του μορφή, μέχρι και την πλέον σύγχρονη παραλλαγή του, σου υπόσχεται μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Μικροί και μεγάλοι σε κάθε γωνιά του κόσμου επιλέγουν αυτήν τη λιχουδιά για να συνοδεύσουν τον καφέ, το τσάι ή τον χυμό τους, καθώς η χορταστική επιλογή μπορεί να έχει τη γεύση που είχες ονειρευτεί για να ξεκινήσει η μέρα σου, είτε εκείνη είναι αλμυρή, είτε γλυκιά.

Ωστόσο, ο κόσμος της κουζίνας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, κάνοντας εμφανή την επίδραση νέων ιδεών που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν ακόμα περισσότερες γαστρονομικές προτιμήσεις.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, από την αφράτη σφολιάτα να περάσεις στην πλούσια ζύμη σφουγγαριού που έχει λιγότερο λάδι και θα χαρίζει την ελαφριά αίσθηση του snack;

Η παρακάτω συνταγή θα σου δείξει τον τρόπο.

Ξέχνα τη σφολιάτα! Η ζύμη για παριζιάνικο κρουασάν που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Unsplash

Υλικά

  • 1,5 πακέτο ξηρή μαγιά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • μισό κιλό γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 ml  σπορέλαιο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με 1 φλυτζάνι του καφέ γάλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, αφήνοντάς τα, σκεπασμένα με μια καθαρή πετσέτα, 5 – 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, του προσθέτουμε το αλάτι προσέχοντας να πάει παντού ισόποσα και ανοίγουμε με το χέρι μας μια λακκούβα στη μέση, στην οποία ρίχνουμε το λάδι, το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά και το μείγμα μαγιάς και πλάθουμε τη ζύμη μας μέχρι να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.

Την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 1 ώρα κι ύστερα τη χωρίζουμε σε ισόποσα κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε τριγωνικά σχήματα, προσθέτουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε κυλινδρικά.

Ακολουθείς τη συνηθισμένη διαδικασία ψησίματος.

Δε θα χορταίνεις να τα βλέπεις και να τα τρως!