Τι πιθανότητες έχει να επιβιώσει ένας καλοκαιρινός έρωτας;

Αντί για παρελθόν, εστίασε στο μέλλον με ή δίχως εκείνον.
Τι πιθανότητες έχει να επιβιώσει ένας καλοκαιρινός έρωτας;
Unsplash

Το καλοκαίρι διψάμε για έρωτα. Αυτό το δροσερό ποτό που θα μουδιάσει το μυαλό σου, αφού σε μεθύσει με τη δροσιά του αλκοόλ. Ωστόσο, λίγο πριν το κατεβάσεις μονορούφι ο δισταγμός σου εγκλωβίζει το χέρι και σε κάνει να αγναντεύεις τα πεφταστέρια στον ορίζοντα με το ερώτημα εάν είναι αληθινά να σου χαϊδεύει δύσπιστα τα μαλλιά.

Ναι, ο φόβος για το μετά σου κλείνει άγαρμπα τα μάτια στο τώρα, όμως ακόμα κι όταν σκέφτεσαι το μέλλον είναι σαν να σκέφτεσαι ταυτόχρονα και το παρελθόν, αφού η πεποίθηση ότι ο καλοκαιρινός σου έρωτας θα «αδειάσει» πριν φιλήσεις το ποτήρι κυριαρχεί.

Καθόλου άδικα, η ημερομηνία λήξης μιας σχέσης με σημείο εκκίνησης ένα ζεστό, καλοκαιρινό μήνα έχει καθιερωθεί βραχυχρόνια. Λένε, φεύγει όπως έρχεται, ανέμελη, κινούμενη ελεύθερα από το αεράκι και χαμογελαστή.

Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που το συναίσθημα αποδεικνύεται σκληρός αντίπαλος και δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα;

Η νοστιμιά του αλατιού δεν επιδέχεται ταμπέλες, ούτε χωράει σε κουτιά, αφού το σχήμα διαμορφώνεται ανάλογα με την ένταση της δίψας που προκαλεί. Πώς να πεις αντίο σε κάτι που μπορεί να σε απασχολήσει λίγο ή πολύ παραπάνω με μόνο γνώμονα το καλοκαίρι;

Τι πιθανότητες έχει να επιβιώσει ένας καλοκαιρινός έρωτας;

Σκέψου απλά πως όταν εδώ έχουμε καλοκαίρι, σε κάποια άλλη γωνιά του κόσμου έχουν φθινόπωρο. Όταν εδώ έχουμε ζέστη κάπου αλλού έχουν κρύο, κι όταν ο ήλιος στέκεται πάνω μας, κάπου αλλού η βροχή τους λούζει.

Γνώρισε όλα τα χρώματα, ακόμα κι εκείνα που μπορεί να φοβάσαι πως θα σε τυφλώσουν, νιώσε τις γεύσεις, πικρές, αλμυρές, ξινές, γλυκές, ανάπνευσε την ποτισμένη ατμόσφαιρα και ερωτεύσου. Αφέσου εκεί που νιώθεις ότι it feels so right σαν να μην υπάρχουν εποχές. Σαν να μην υπάρχει αύριο. Σαν να μην υπάρχει όριο στις πτυχές του ορμητικού γαλάζιου.

Τότε θα κάνεις κεφάλι με το σφηνάκι που θα μυρίζει έρωτα, ενώ το μεθύσι θα αποτελεί μονόδρομο.