Καλοκαίρι. Μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα, όπως εκείνα τα δροσερά απογεύματα στην αυλή της γιαγιάς απολαμβάνοντας ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, το άρωμα του γιασεμιού που σου γαργαλάει με φρεσκάδα τη μύτη, το μαυρισμένο δέρμα από τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου, η καυτή άμμος που σε κάνει να χοροπηδάς χαριτωμένα, τα βρεγμένα από το αλατισμένο νερό μαλλιά και φυσικά τα μουλιασμένα, από τη θάλασσα, χέρια.

Ωστόσο, η bronze επιδερμίδα είναι εκείνη που αποτελεί σημείο αναφοράς, το οποίο μας δείχνει ακόμα πιο ξεκούραστες, αναζωογονημένες, κρύβει ατέλειες και μας ανεβάζει τον δείκτη αισθησιασμού στα ύψη! Για το λόγο αυτόν, οι ώρες που αφιερώνουμε στην ηλιοθεραπεία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μας.

Τι γίνεται όμως, όταν το εισιτήριο της επιστροφής φτάσει και ο χωρισμός με τον ήλιο έρθει μαζί του;

Μην ανησυχείς! Οι κανόνες που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη μαυρισμένη όψη σου ακόμα και το φθινόπωρο.

Πες ναι στα καρότα

Δεν πρόκειται για μύθο αλλά για πραγματικότητα. Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α βοηθά στην ενίσχυση του μαυρίσματος κι έτσι θα συνδυάσεις υγιεινό τρόπο ζωής και ομορφιά με μία κίνηση.

Post summer rules | Οι κανόνες που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματός σου

Σωστό timing για απολέπιση

Το scrub μπορεί να αποδειχθεί από άκρως ευεργετικό έως και παντελώς καταστροφικό. Πρέπει, βλέπεις, να κάνουμε καλή απολέπιση στο σώμα μας πριν ξεκινήσουμε την ηλιοθεραπεία, ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να ανοίξουμε το δρόμο στη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως, καλό θα ήταν να αποφεύγεται εάν δε θέλουμε να σβηστεί αμέσως η χρυσαφένια μας απόχρωση.

Μη ξεχνάς την ενυδάτωση

Προσφέροντας στο σώμα το νερό που χρειάζεται, η επιδερμίδα σου θα σου κάνει το χατίρι και δε θα ξεφλουδίσει, αφήνοντας για λίγο παραπάνω το μελαμψό χρώμα πάνω σου. Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς, εφάρμοσε τα λάδια και τις κρέμες σου και δε θα χάσεις.

Post summer rules | Οι κανόνες που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματός σου

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο λοιπόν. Ούτε καν το φθινοπωρινό μαύρισμα.