Δυσκοιλιότητα στις διακοπές; Έτσι θα αποφύγεις αυτή την επίπονη κατάσταση

Συμβαίνει σχεδόν σε όλες μας, όμως πρέπει να μπει ένα stop.
Δυσκοιλιότητα στις διακοπές; Έτσι θα αποφύγεις αυτή την επίπονη κατάσταση
Pexels

Σε καμία περίπτωση το θέμα της δυσκοιλιότητας δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού και ίσως από μια ηλικία και ύστερα σταματάει να είναι. Θα έχεις βρεθεί σίγουρα σε παρέα γυναικών που κάποια θα αναφέρει πως δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα όταν φεύγει για διακοπές, ίσως και περισσότερες, μπορεί και όλες.

Η δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι κατά κύριο λόγο γυναικεία υπόθεση και αυτό συμβαίνει γιατί αλλάζουμε τη ρουτίνα μας, απομακρυνόμαστε από την ασφάλεια και το χώρο μας και φυσικά, επειδή αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Στο νησί συνήθως τρώμε στεγνά, δεν προσθέτουμε στα γεύματα μας φυτικές ίνες, δεν πίνουμε αρκετό νερό και -φυσικά- δεν έχουμε αρκετό χώρο για να νιώθουμε άνετα, σε απόσταση από το άτομο με το οποίο έχουμε πάει διακοπές. Κάπου εδώ, όμως, πρέπει να μπει ένα τέρμα γιατί είναι κρίμα τις λίγες μέρες που πηγαίνουμε να ξεκουραστούμε να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις διαταραχές του εντέρου μας που πάντα μας δημιουργούν πρήξιμο και πόνο.

Τι κάνουμε λοιπόν για να μην έρθουμε αντιμέτωπες με αυτή τη δύσκολη κατάσταση;

Ιδού οι 3 τρόποι!

Φάε πιο σωστά

Δεν απαιτούμε να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου μια εβδομάδα στο νησί, αλλά φρόντισε να τρως μεταξύ άλλων και πολλές σαλάτες. Επίσης ,πιες πολύ νερό, το οποίο κάνει το έντερο να κινείται και είναι σωτήριο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να φας πιο ισορροπημένα τελικά.

Δυσκοιλιότητα στις διακοπές; Έτσι θα αποφύγεις αυτή την επίπονη κατάσταση

Pexels

Κινήσου περισσότερο

Το τρέξιμο, το περπάτημα και η σωματική δραστηριότητα κάνει το έντερο μας να συσπάται και παράλληλα διώχνει μακριά τη δυσκοιλιότητα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να πας για τρέξιμο κατά τη διάρκεια των διακοπών, όμως μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις λίγες αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία.

Μίλα με τον φίλο σου και στείλε τον μια βόλτα

Μπορεί να ακούγεται αστείο και παιδικό, αλλά δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει νιώσει άβολα εκείνη  την ώρα. Όταν ο φίλος της βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου δηλαδή.

Αν βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση λοιπόν, φρόντισε να το συζητήσεις μαζί του και να τον στείλεις να πάρει κάτι από το περίπτερο εκείνη την ώρα. Θα το καταλάβει και θα είναι διακριτικός.